ΔΡΟΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Πέρασαν κιόλας 8 χρόνια από τον άδικο χαμό του 7χρονου Χρήστου το βράδυ της Ανάστασης

ΔΡΟΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Πέρασαν κιόλας 8 χρόνια από τον άδικο χαμό του 7χρονου Χρήστου το βράδυ της Ανάστασης
27 Απριλίου 2019, 19:06
A+ A-
Ας γίνει η απώλεια του μάθημα σε όλους, για να μην γίνει χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Η Ελληνική Αστυνομία, με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή σε γονείς και παιδιά σχετικά με την χρήση κροτίδων, βαρελότων και πυροτεχνημάτων το βράδυ της Ανάστασης, καθώς κάθε χρόνο δεν είναι λίγοι αυτοί που πέφτουν θύματα του συγκεκριμένου εθίμου.

Στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, πριν από 8 χρόνια, τον Απρίλιο του 2011 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου βάφτηκε στο αίμα ενός 7χρονου παιδιού, που πήγε με χαρά να γιορτάσει την Ανάσταση στην εκκλησία και κατέληξε στον τάφο.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, το 2011, ο 7χρονος Χρήστος Σούτζιος πήγε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Δροσιά, για να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου. Ντύθηκε παπαδάκι και στάθηκε στο πλευρό του πατέρα του, του παπά- Διονύση, συμμετέχοντας στην Αναστάσιμη Ακολουθία.

Δευτερόλεπτα μετά το "Χριστός Ανέστη", που άκουσε από τα χείλη του ιερέα και πατέρα του, ο μικρός ήταν σίγουρα ευτυχισμένος. Τι να σκεφτόταν άραγε εκείνη τη στιγμή; Την ζεστή μαγειρίτσα που θα έτρωγε σε λίγο, τα κόκκινα αυγά που θα τσούγκριζε με τα αδελφάκια του ή μήπως το σοκολατένιο αυγό της νονάς που θα γευόταν;

Η ευτυχία από τη δυστυχία απέχει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Τόσο χρειάστηκε η καταραμένη φωτοβολίδα να χτυπήσει τον Χρηστάκη. Θα μπορούσε να σκάσει στον αέρα, θα μπορούσε να πέσει λίγα μέτρα πιο πέρα, θα μπορούσε να μην είχε ριχτεί ποτέ.....

Κι όμως, (ήταν άραγε θέλημα θεού, ήταν της μοίρας του γραμμένο, κανείς δεν ξέρει) χτύπησε τον Χρηστάκη στο κεφάλι! Βαριά τραυματισμένο το 7χρονο παιδί, που δεν πρόλαβε να γίνει άντρας, πάλεψε ωστόσο γενναία επί πέντε μέρες.

Όλες αυτές τις μέρες ο πατέρας του, ο παπά-Διονύσης προσευχόταν για ένα θαύμα, που θα έσωζε το μοναχογιό του, αλλά δυστυχώς το θαύμα δεν έγινε και στο τέλος ο Χρηστάκης υπέκυψε στην άδικη μοίρα του.

Επιστροφή