ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους της περιοχής

ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους της περιοχής
16 Μαΐου 2019, 10:43
A+ A-
Από κινητές ιατρικές μονάδες του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο Μαντούδι της Εύβοιας υλοποιείται από την Δευτέρα 13 Μαΐου μία πρωτοπόρος συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που αφορά στην διενέργεια σειράς δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στους κατοίκους της περιοχής μέσω δύο πλήρως εξοπλισμένων κινητών μονάδων του Ιδρύματος.

Η όλη παρέμβαση γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και υποστηρίζεται από γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η όποια ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο, θεραπεία ή επέμβαση κατευθύνεται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν και όχι σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Στην δράση που θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη 16 Μαΐου συμμετέχουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Καρδιολόγοι, Γενικοί  Χειρουργοί, Ορθοπεδικοί, ΩΡΛ, Ακτινολόγοι, Οφθαλμίατροι, Παιδίατροι, Οδοντίατροι, Διαιτολόγοι) και προσφέρουν μεγάλο εύρος υπηρεσιών και εξετάσεων.

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, που επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη του ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκο Κόκκο, τόνισε ότι: "Είναι η πρώτη φορά που το ΕΣΥ και το ΙΣΝ πραγματοποιούν μίας τέτοιας έκτασης προληπτική παρέμβαση στην περιοχή του Μαντουδίου."

Επιστροφή