ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 1-3: Μεγάλο διπλό με ηγέτη τον Σίμωση

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 1-3: Μεγάλο διπλό με ηγέτη τον Σίμωση
29 Σεπτεμβρίου 2019, 19:15
A+ A-
Τρεις ασίστ και μία κερδισμένη αποβολή μέτρησε ο έμπειρος φορ, χρυσή αλλαγή ο Ζαχαριάς, τρεις κόκκινες στο ματς.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σίμωση και με αριθμητικό μειονέκτημα για αρκετή ώρα, ο Ταμυναϊκός άλωσε το γήπεδο της Ερέτριας, νίκησε με 3-1, έκανε το "2 στα 2" στο πρωτάθλημα και περιμένει την ερχόμενη αγωνιστική στο Αλιβέρι τον Ηρακλή Ψαχνών, στο πολύ μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής.

Η προϊστορία

Να σημειώσουμε ότι τα δέκα τελευταία χρόνια μόνο μία φορά είχε φύγει με το διπλό ο Ταμυναϊκός από το γήπεδο της Ερέτριας, τη σεζόν 2014-15, όταν είχε νικήσει με 1-0 με γκολ του Βαγγέλη Αποστόλου.

Το 2009-10 ο Απόλλων είχε νικήσει με 2-1 με δύο γκολ του Τόρα, το 2010-11 νίκησε με 3-1, το 2011-12 το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες έληξε 1-1, το 2013-14 η Ερέτρια επέστρεψε στις νίκες (2-0) με δύο γκολ του Σταματάκου, το 2015-16 το ματς έληξε χωρίς σκορ (0-0) και το 2016-17 η Ερέτρια νίκησε με 3-2, ξανά με δύο γκολ του νυν παίκτη του Ταμυναϊκού, Γκέρσι Τόρα (τις επόμενες δύο σεζόν οι δύο ομάδες έπαιξαν στη Γ' Εθνική, πρώτα ο Ταμυναϊκός και μετά η Ερέτρια ...και δεν συναντήθηκαν). 

Το σημερινό ματς

To α' ημίχρονο είχε φρενήρη ρυθμό και ήταν ...ματσάρα, με την Ερέτρια να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να αιφνιδιάζει τους Αλιβεριώτες, που είχαν παθητικό ρόλο.

Χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά για να ρίξει την πρώτη προειδοποιητική βολή η Ερέτρια, όταν ο Μώρος έβγαλε σε θέση αιχμής τον Μπασούκο, αλλά ο Μητακίδης πρόλαβε τον έμπειρο άσο τον γηπεδούχων.

Αυτό ήταν και το βασικό στοιχείο του παιχνιδιού της Ερέτριας. Ο Μώρος έκανε ...ωραία πράγματα στον άξονα και έβγαζε σε ανοιχτό γήπεδο και στην πλάτη της άμυνας τον Μπασούκο που περίμενε για να δράσει.

Η πρώτη φορά που απείλησε ο Ταμυναϊκός ήταν στο 16' όταν σουτ του 16χρονου Μεταξά πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 17' η Ερέτρια βγήκε πάλι μπροστά μετά από λάθος των φιλοξενούμενων, αλλά ο Μητακίδης πρόλαβε τον Σταματάκο και του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Στο 18' ο "πύραυλος" Μώρος προσπάθησε να βγει "φάτσα" με την εστία του Μητακίδη, αλλά πριν μπει στην περιοχή ανατράπηκε από τον Βασίλη Αναστασίου, ο οποίος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Φώτη.

Από το 25' και μετά ο Ταμυναϊκός ισορρόπησε την κατάσταση και στο 28' από πάσα του Βελαέτη, ο Αγγελάτος δεν κατάφερε με σουτ να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Στο 35' ο Ταμυναϊκός κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σίμωσης με έξυπνη πάσα πέρασε την μπάλα ανάμεσα από ...συμπληγάδες πέτρες και ο Αγγελάτος που βρέθηκε στην πορεία της με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1.

Αλλά η Ερέτρια δεν το έβαλε κάτω και ξαναπήρε τον έλεγχο με πρωταγωνιστές τους Μπασούκο και Μώρο.

Στο 44' ο Μπασούκος ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, σπρώχτηκε από τον Βελαέτη και κέρδισε το φάουλ, με τον Βελαέτη να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Το φάουλ εκτέλεσε με δύναμη ο Μώρος, ο Μητακίδης απέκρουσε προσωρινά, αλλά ο Σεχάι με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1.

Στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου, πάλι ο Μώρος ...τάισε τον Μπασούκο που βγήκε τετ α τετ με τον Μητακίδη, τον πλάσαρε, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά ένα μέτρο πριν περάσει τη γραμμή ο Μάνος Αναστασίου κατάφερε να αποσοβήσει τον δεύτερο γκολ εις βάρος της ομάδας του. 

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την ένταση και τον ρυθμό του α' ημιχρόνου, αλλά όταν χρειάστηκε, ο Γιάννης Σίμωσης που η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη, πήρε τον Ταμυναϊκό από το χέρι και τον οδήγησε στο μεγάλο διπλό.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Ταμυναϊκός μολονότι έπαιζε με δέκα παίκτες, ήταν καλύτερος και έδειξε πιο ορθολογικό πρόσωπο, απ' ότι στο α' ημίχρονο.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Νίκο Ζαχαριά που αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Γιάννη Καρβέλη.

Νωρίτερα από το δεύτερο γκολ, στο 75' ο Γκέρσι Τόρα έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον Ταμυναϊκό κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Στο 76', όμως, σε μία φάση καρμπόν του πρώτου γκολ, ο Σίμωσης βρήκε με ωραία ασίστ τον Ζαχαριά και ο δεύτερος έκανε το 1-2 εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών από τους Αλιβεριώτες φιλάθλους που ταξίδεψαν μαζικά στο γήπεδο της Ερέτριας.

Στο 79' ο Σίμωσης και πάλι ταλαιπώρησε τη μεσαία γραμμή του Απόλλωνα με συνέπεια ο Σεχάι να τον ανατρέψει και να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Φώτη. Ετσι, επήλθε και η αριθμητική ισορροπία.

Και στο 87' πάλι από τα πόδια του Σίμωση ξεκίνησε το ...τελευταίο γκολ του Ταμυναϊκού. Τροφοδότησε τον Ζαχαριά κι αυτός με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 1-3 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στο 89' μετά από μία σύρραξη μεταξύ των παικτών, ο Παναγιώτης Ρούσσος της Ερέτριας αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Διαιτησία: Φώτης, Πασχαλίδης - Περιβολάρης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Θωμάς Τσίγκας): Ερ. Τόρα, Μετσανάι, Πετράκης (90' Α. Μήτρου), Σμπιλήρης (63' Κ. Τρεγκάι), Μπισμπικόπουλος, Σεχάι, Ιω. Σταματάκος (63' Γ. Λάμπρου), Αντζέλι, Μπασούκος (91' Κικίδης), Μώρος, Ρούσσος.

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καρβέλης): Μητακίδης, Δήμου (76' Ιω. Λάμπρου), Πιλάτης, Βελαέτης, Βασ. Αναστασίου, Μάν. Αναστασίου, Γιαντόμ, Μεταξάς (46' Σπυράκης), Σίμωσης, Γκ. Τόρα (72' Νικ. Ζαχαριάς), Δημ. Αγγελάτος (85' Θαν. Ποδαράς).

Επιστροφή