ΔΡΟΣΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2-1: Η δουλειά έγινε στο α' ημίχρονο, αλλά μετά είχε άγχος

ΔΡΟΣΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2-1: Η δουλειά έγινε στο α' ημίχρονο, αλλά μετά είχε άγχος
19 Οκτωβρίου 2019, 19:44
A+ A-
Η νεανική Ερέτρια μείωσε, πάλεψε για την ισοφάριση και τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες.

Στις νίκες επέστρεψε η ομάδα της Δροσιάς μετά την ήττα της περ. αγωνιστικής στη Σκεπαστή. Ο ΑΠΚΟ νίκησε με 2-1 τον αξιόμαχο Απόλλωνα Ερέτριας, που παρουσιάστηκε με πολλά νέα παιδιά στην αρχική του σύνθεση, ενώ είχε και σημαντικές απουσίες, όπως αυτές των Μώρου, Ρούσσου και Σμπιλήρη.

Ο ΑΠΚΟ δεν είχε στην αποστολή το νεαρό Κνέζεβιτς (γιο του Ντράγκαν), ενώ δεν είχε και στην αρχική σύνθεση τον Βαρσαμά, που είχε σκοράρει και στα τέσσερα προηγούμενα ματς.

Στο σημερινό ματς, στην κορυφή ξεκίνησε ο Νίκος Μαστροκώστας.

Ο πρόωρος τραυματισμός, όμως, του Σεϊνταράς, έφερε στη γραμμή κρούσης από τον πάγκο τον Χάρη Ελευθερίου, ενώ ο Μαστροκώστας γύρισε στόπερ (!), δίπλα στον Προβή, αφού δεν υπήρχε άλλη λύση στα μετόπισθεν (ο Δουρδουβέλας είναι τραυματίας, ενώ ο Νίκος Ευσταθίου κρέμασε τα παπούτσια του μετά από τραυματισμό και είναι πλέον, ο άμεσος συνεργάτης του Κνέζεβιτς).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαν τον έλεγχο. Στο 20' από ασίστ (από δεξιά) του Χάρη Ελευθερίου στον Αλκο, ο δεύτερος με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0.

Στο 30' από εκτέλεση κόρνερ, ο Ατζέλι με κεφαλιά -εντελώς μόνος του- έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει για την Ερέτρια.

Στο 34' ο ΑΠΚΟ έφτασε και σε ένα δεύτερο γκολ, μετά από ενέργεια του Χάρη Ελευθερίου. Η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, ο Ερμής Τόρα έδειξε να την ελέγχει, αλλά αιφνιδιάστηκε και τελικά την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του, με έναν φτηνό τρόπο, για το 2-0. 

Στο 38' έξυπνα εκτελεσμένο φάουλ του Μπασούκου (σ.σ. γύρισε στη Δροσιά, αλλά με τη φανέλα της Ερέτριας), ο Αραβανής μπλόκαρε την μπάλα.

Στο β' ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε, με την Ερέτρια να πιέζει ψηλά τον αντίπαλό της.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα και ήταν καλύτεροι, απειλώντας στο 46' και στο 56' με τον Γιάννη Σταματάκο.

Στο 65' ο Μπασούκος εκτέλεσε ένα φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Αραβανή για το 2-1.

Η Ερέτρια πίεσε και για την ισοφάριση (μέχρι και ο γκολκίπερ Τόρα είχε φτάσει στα αντίπαλα καρέ), αλλά δεν κατάφερε να κάνει το 2-2.

Η Δροσιά προσπαθούσε να αμυνθεί και είχε δύο επικίνδυνα σουτ με τον Χάρη Ελευθερίου, κι ακόμη ένα από φάουλ του Βαρσαμά.

Στο 83' η Ερέτρια έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πετράκη με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζαχαριά.

Ο προπονητής της Δροσιάς Ντράγκαν Κνέζεβιτς ήταν ανακουφισμένος με τη νίκη, αλλά προβληματισμένος με την εικόνα της ομάδας του στο β' ημίχρονο.

Η Δροσιά είχε προηγηθεί και στο Γυμνό με 2-0 και τελικά ισοφαρίστηκε σε 2-2, ενώ προηγήθηκε και στη Σκεπαστή και έχασε με 3-2.

Οπως δήλωσε, το γεγονός αυτό, όπως και η συμπεριφορά της ομάδας στις στημένες φάσεις τον προβληματίζουν έντονα και πρέπει με τους παίκτες του να διορθώσουν άμεσα τα κακώς κείμενα.

Ο ομόλογός του στον πάγκο της Ερέτριας Αντώνης Τσαραντάνης, έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των νεαρών παικτών του, οι οποίοι παρότι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, μείωσαν σε 2-1 και πάλεψαν για την ισοπαλία, με αριθμητικό μειονέκτημα για δέκα λεπτά.

Η Ερέτρια μετά από 5 ματς δεν έχει ακόμη νίκη, αλλά σύμφωνα με τον Αντώνη Τσαραντάνη, η ομάδα του δουλεύει καλά στις προπονήσεις και σύντομα θα έρθουν και τα νικηφόρα αποτελέσματα.

Στο γήπεδο βρέθηκαν και ο πρώην πρόεδρος της Ερέτριας Θέμης Κοντσιλίδης, καθώς και ο πρώην προπονητής της ομάδας Δημήτρης Βαλκάνος.

Προϊστορία: Η Δροσιά κρατάει τα κλειδιά!

Πριν το σημερινό, ισόπαλα είχαν λήξει τα δυο τελευταία ματς που έγιναν στη Δροσιά μεταξύ των δυο ομάδων και με το ίδιο σκορ (1-1), το 2015 και το 2016.

Στους υπόλοιπους αγώνες της 10ετίας, οι γηπεδούχοι νίκησαν 5 φορές

2009-10: 3-0, με τον σημερινό αρχηγό της ομάδας Χρήστο Βαρσαμά να κάνει το 2-0

2010-11: 2-1

2011-12: 2-0 με ένα γκολ από τον Δημήτρη Μπασούκο, που φοράει τώρα τη φανέλα του Απόλλωνα.

2012-13: 3-1

2014-15: 2-1

Ο Απόλλωνας πέτυχε μόνο μια νίκη και σαρωτική (0-4) την περίοδο 2013-14. Μετά απ' αυτή την ήττα ο ΑΠΚΟ δεν είχε χάσει στα 6 παιχνίδια -εντός κι εκτός- από τον Απόλλωνα, αφού νίκησε μια φορά στην Ερέτρια, ενώ απέσπασε και δυο
ισοπαλίες. Οπως δεν έχασε και σήμερα.

Διαιτησία: Κηρύκος, Πριόνας, Γ. Νικολάου.

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ (Κνέζεβιτς): Αραβανής, Τουλίτσης, Σεϊνταράς (13' λ.τρ. Χ. Ελευθερίου), Τζαφέρος, Προβής, Σουλιωτάκης, Γ. Αγγελάτος, Γιωρ. Ζαχαριάς (88' Κορκόδειλος), Τζέμος (63' Σωκρ. Ελευθερίου), Νικ. Μαστροκώστας, Αλκο (80' λ.τρ. Βαρσαμάς).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Τσαραντάνης): Τόρα, Πετράκης, Λάμπρου, Αντζέλι, Μπισμπικόπουλος, Σεχάι (46' Α. Μήτρου), Κικίδης (90' Ευγενίου), Παντέλης, Μπασούκος, Σταματάκος, Φ. Τρεγκάι (53' Τερζάκης).

Επιστροφή