ΑΡΤΑΚΗ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006: 2-1: Το καλύτερο δώρο στον Μιχάλη Μαύρο

10 Νοεμβρίου 2019, 21:15
A+ A-
Δεύτερο τρίποντο για τον ΑΟΝΑ και πρώτο στην Αρτάκη...

Δυο μέρες μετά την ονομαστική του εορτή, ο προπονητής του ΑΟΝΑ Μιχάλης Μαύρος πήρε το καλύτερο δώρο από τους παίκτες του που κέρδισαν στο Στάδιο Αρτάκης την Κόρινθο 2006 με 2-1.

Η ομάδα της Εύβοιας έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο β' μέρος δεν παρουσιάστηκε ανάλογα, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί και να παίζει με άγχος για αρκετό διάστημα.

Στο τέλος όμως, τα χαμόγελα περίσσευαν και η πρώτη νίκη του ΑΟΝΑ στη φυσική του έδρα (η πρώτη σημειώθηκε στη Χαλκίδα) χαροποίησε και τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο πρώτο 10λεπτο οι φιλοξενούμενοι με πιεστικό ποδόσφαιρο δεν άφησαν την ομάδα της Αρτάκης να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, αλλά στη συνέχεια και για ένα 20λεπτο οι γηπεδούχοι ήταν συνεχώς στην αντίπαλη άμυνα με απειλητικές διαθέσεις.

Η άμυνα του ΑΟΝΑ δεν απειλήθηκε και στο κέντρο ο Ντελέκος ήταν για άλλη μια φορά πολύ καλός δημιουργώντας με τις μπαλιές του κινδύνους στους αντιπάλους.

Σε μια απ' αυτές στο 17, ο Σπανός την εκμεταλλεύτηκε έξυπνα και πλάσαρε στην κενή εστία αλλά ο Κωστόπουλος ...πραγματικός από μηχανής θεός, την έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας του.

Η πίεση του ΑΟΝΑ ...δικαιώθηκε στο 34' όταν ο καλός και σ' αυτό το ματς, Τσίγκας κέρδισε το πέναλτι στη γωνία της περιοχής από τον Τσιριγώτη. Ο Βεζιρτζόγλου έστειλε την μπάλα δεξιά και ...τον τερματοφύλακα αριστερά, ανοίγοντας το σκορ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά με τον Κουϊμέλη, που μπήκε αλλαγή, να στρώνει το παιχνίδι τους στο κέντρο. Ομως, δεν μπορούσαν να απειλήσουν επικίνδυνα την εστία του Ναβροζίδη που είχε καλή συμπαράσταση από τους αμυντικούς του.

Ο ΑΟΝΑ, χωρίς να είναι καλά, είχε μια καλή ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 57', όταν από πλασέ του Βεζιρτζόγλου, μέσα από την περιοχη, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 69', όμως, ήρθε η ισοφάριση για την Κόρινθο, ίσως στη μοναδική καλή επιθετική δραστηριότητα της. Ο Ναβροζίδης απέκρουσε ένα σουτ, η μπάλα πήγε ξανά στα πόδια των αντιπάλων κι έγινε νέο σουτ από τον Γεωργίου και πάνω στη γραμμή ο Αγγελόπουλος με προβολή ισοφάρισε σε 1-1.

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥ ΣΤΟ 76'

Κι εκεί που το άγχος άρχιζε να κυριεύει τους παίκτες της Αρτάκης, ο Νίκος Λειβαδίτης που μπήκε στη θέση του Παπαδάκη (αντικαταστάθηκε γιατί ένιωσε ενοχλήσεις), βγήκε από αριστερά και σέντραρε στον επερχόμενο Χατζηστάμου (από τους καλύτερους του ΑΟΝΑ σήμερα) κι αυτός ψύχραιμα έκανε το 2-1 (76') χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα της Εύβοιας που την έφερε στην 9η θέση της βαθμολογίας .

Διαιτησία: Στάμος (Αθηνών), Παπαδόπουλος (Κιλκίς)-Όνγος (Αθηνών).

ΑΟ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ (Μιχάλης Μαύρος): Ναβροζίδης, Χατζηστάμου, Καραλής, Μπελίτσος, Καραμπάς, Μαυρόπουλος, Παπαδάκης (69′ Λειβαδίτης), Ντελέκος, Σπανός (65′ Πατερίτσας), Βεζιρτζόγλου (92′ Κνέζεβιτς), Τσίγκας.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 (Μπάμπης Πάτρας): Αθανασόπουλος, Κωστόπουλος, Φίλης, Δημητρίου, Ντερτιλής, Μαγγίνας (46′ Κουϊμέλης), Αγγελόπουλος (81' Παπανικολάου), Τσιριγώτης (78′ Τσατσόπουλος), Γεωργίου, Ράπτης, Κατσούκης.

Επιστροφή