Διπλή βράβευση για το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου

Διπλή βράβευση για το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου
5 Ιανουαρίου 2020, 11:01
A+ A-
Για το καινοτόμο πρόγραμμα, που υλοποιεί σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Δυτικής Αττικής.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το πρωί της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου και στην αίθουσα "Αβέρωφ" του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τιμήθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα της συνεργασίας του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου "Skyros Port" και των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Δυτικής Αττικής "SKYROS PROJECT".

Οι βραβεύσεις έγιναν στο πλαίσιο του θεσμού BRAVO 2019 ο πρώτος και των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ο  δεύτερος.

Ο θεσμός BRAVO 2019, αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ επιδιώκουν να συμβάλουν στην προβολή και στην αναγνώριση της έμπρακτης και αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας των φορέων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρήσεων, των Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα «ΣΚΥΡΟΣ» υλοποιείται στο Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου από το 2015 μέχρι σήμερα έχοντας καθιερώσει την ετήσια πρακτική άσκηση φοιτητών στο Λιμάνι, την έρευνα, την ετήσια διενέργεια παρατηρητηρίων τουρισμού και θαλάσσιου τουρισμού, την ίδρυση και ετήσια λειτουργία της μοναδικής στη Χώρα Ακαδημίας περιβαλλοντικών εκπαιδευτών, την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε παιδιά 6-13 ετών.

Επιστροφή