Βρήκαν τον κλέφτη με τις πέτρες στην περιοχή της Λιβαδειάς

Βρήκαν τον κλέφτη με τις πέτρες στην περιοχή της Λιβαδειάς
2 Ιανουαρίου 2020, 08:13
A+ A-
Πριν προχωρήσει στις κλοπές πέταγε πέτρες στα σπίτια, για να βεβαιωθεί ότι έλειπαν οι ένοικοι.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές – διαρρήξεις από σπίτια, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 13 Σεπτεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2018, στη Λιβαδειά και σε ευρύτερες περιοχές αυτής (Αλίαρτο και Αγία Παρασκευή Βοιωτίας).  

Στο πλαίσιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 40χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του, επέλεγε ως υποψήφιους στόχους του σπίτια, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν από το εσωτερικό τους, ενώ για να βεβαιωθεί ότι έλειπαν πέταγε πέτρες.

Συγκεκριμένα, πριν την παραβίαση των σπιτιών, προέβαινε στη ρίψη πετρών στις κεντρικές θύρες ή στις μπαλκονόπορτες αυτών, με σκοπό την επιβεβαίωση της απουσίας των ενοίκων τους, ενώ δρούσε συνήθως πρωινές – μεσημβρινές ώρες.

Η λεία που αποκόμισε περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ. Την προανάκριση  διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Επιστροφή