Η Τριάδα, ο Ελλήσποντος, ο Λήλας και ο ...γάμος στο Λονδίνο

Η Τριάδα, ο Ελλήσποντος, ο Λήλας και ο ...γάμος στο Λονδίνο
17 Ιανουαρίου 2020, 16:20
A+ A-
Το σχόλιο της εβδομάδας.

Στο σχόλιο της προηγούμενης Παρασκευής είχαμε γράψει για τη "Δευτέρα του ΑΟΧ", εννοώντας τη Δευτέρα που μας πέρασε κι όχι αυτή που έρχεται. Πέρασαν οι μέρες, αλλά στον ΑΟΧ είναι σαν να μην πέρασε ούτε δευτερόλεπτο. Εχουν σταματήσει του ρολογιού οι δείκτες.

Υποτίθεται ότι την περ. Δευτέρα θα είχαμε πληρωμές, τώρα είπε ο κύριος Φοίβος ότι θα πληρώσει στις 20 του μήνα.

Στο μεταξύ βγήκε μια ανακοίνωση από τους παίκτες που έκαναν λόγο για εκ νέου αποχή αν δεν γινόντουσαν πληρωμές μέχρι την Πέμπτη 16 Γενάρη.

Τα παιδιά δεν προχώρησαν τελικά σε αποχή. Αν δεν κατέβαιναν στο Προκόπι την Κυριακή (σ.σ. παρεμπιπτόντως πρώτη φορά σφυρίζει φέτος τον ΑΟΧ ο ιπτάμενος Παπακυριάκος), μετά θα έμενε άλλο ένα παιχνίδι για να αποβληθεί ο ΑΟΧ από το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υπάρχουν παιδιά που έχουν λάβει την προκαταβολή τους και τον Αύγουστο και μετά έκλεισε η κάνουλα.

Αν η διοίκηση έχει διαφορετική άποψη να την καταθέσει...

Ο Μορίδης μπορεί να νομίζει ότι έχει μπει στη λίστα του Forbes με τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Κι εγώ νομίζω ότι είμαι ο Μπάτμαν.

Πάντως, η ομάδα μπουφάν και φόρμες δεν έχει (δεν μιλάμε για γραφεία, αυτές είναι πολύ extreme καταστάσεις). Φταίει ο προμηθευτής (!) που μας κορόιδεψε για τον ρουχισμό (έτσι λέει ο Μορίδης). Ο αρχηγός Σάκης Τσούτης υπέγραψε το φύλλο αγώνα μετά τον αγώνα ΑΟΧ-Αιδηψός με φόρμα του Ύπατου! Και γιατί να μην φορέσει του Ύπατου, του έδωσε κανείς φόρμα της Χαλκίδας;

Το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος θα βρίσκεται στο Λονδίνο, έχει να πάει σε γάμο, σ' ωραίο περιβόλι.

Να τον ενημερώσουμε ότι πρέπει να πάρει και δώρο στο ζευγάρι. Δεν πιστεύω να πει "θα γυρίσω Ελλάδα και θα το στείλω την Τετάρτη...", θα τρελαθώ.

Ο άλλος ο πρόεδρος, o Λαθουράς, στάθηκε μπροστά στην πόρτα να κόψει εισιτήρια στον αγώνα με την Αιδηψό.

Στα Ψαχνά είναι η Ελευθερία η Σίδερη σ' αυτό το πόστο. Μπαίνεις στο γήπεδο με χαμόγελο. Τώρα αν είναι ο Λαθουράς μπροστά στην πόρτα με τι χαμόγελο να μπεις; Και σε διαφήμιση της colgate να έχεις πρωταγωνιστήσει σου κόβεται το χαμόγελο. 

Εχετε ξαναδεί πρόεδρο να κόβει εισιτήρια, τι πρεμούρα είναι αυτή;

Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά αν ήμουν πρόεδρος και μου έλεγαν οι φίλαθλοι "σε σένα δεν δίνουμε λεφτά", όχι μόνο θα είχα υποβάλλει παραίτηση εκείνη τη στιγμή, αλλά ούτε σε ακτίνα 5 χλμ έξω από το γήπεδο δεν θα περνούσα.

Τελικά, αρχίζω και βεβαιώνομαι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τι έχουν προκαλέσει με την συμπεριφορά τους. 

Ο Λαθουράς, ο οποίος πήγε και στη Μακρυκάπα κι έφυγε στο 85ο λεπτό. Κάτι για βενζίνες του είχαν πει, μάλλον θα το ξέχασε.

Δύσκολες στιγμές για την Τριάδα που ανακοίνωσε την αποχώρησή της. Υπήρξαν σκέψεις να βάλει η ομάδα στην εξίσωση νέα παιδιά και να πέσει αξιοπρεπώς, με το κεφάλι ψηλά.

Επικράτησε η λογική του ότι αποχωρούμε, αφού δεν μπορούμε. Τουλάχιστον, πάρθηκε η απόφαση στο ξεκίνημα -σχεδόν- του β' γύρου, οπότε κανείς αντίπαλος δεν θα έχει παράπονο. Μόνο με το Αυλωνάρι πρόλαβε κι έπαιξε (δύο φορές), με τους κιτρινόμαυρους να περνάνε αέρας με 3-0 την περ. αγωνιστική.

Βαθμολογικά η Τριάδα μόνο πεσμένη δεν ήταν. Αυτός που μοιάζει καταδικασμένος είναι ο Ευβοϊκός, ενώ σε δύσκολη θέση είναι το Προκόπι, στο -8 από την Αιδηψό αυτή τη στιγμή. Αν δεν κρατηθεί η Αρτάκη στη Γ' Εθνική θα υποβιβαστεί και 4η ομάδα από την Α' στη Β'. 

Αυτός που έκανε μεγάλο come back είναι ο Αμαρυνθιακός. Και είναι και ο πρώτος που θα πάρει ξεκούραστα το τρίποντο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο λόγω ...Τριάδας. Ταίριαξε αμέσως η χημεία της ομάδας με τον Κρόκο, έγιναν μεταγραφές, μαζεύτηκε ο σύλλογος, παρότι αναγκάστηκε να ξεσπιτωθεί.

Στην κορυφή, στο +13 βρίσκεται ο Ηρακλής Ψαχνών και προετοιμάζεται για τη Γ' Εθνική, αν και ο Στούπας ακούει Γ' Εθνική και του γυρίζει το μυαλό.

Το έχει πει πολλές φορές ότι σε αυτή την κατηγορία ή ανεβαίνεις αμέσως ή βαλτώνεις. Θα δούμε τι μας επιφυλάσσει, δεν είναι και ο πιο προβλέψιμος τύπος στον κόσμο.

Ελλήσποντος και Λήλας θα συναντηθούν ξανά μέσα σε λίγα 24ωρα. Μετά το Κύπελλο έρχεται και η μάχη του πρωταθλήματος, αυτή τη φορά στη Λάμψακο, την Κυριακή.

Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ο Ελλήσποντος νίκησε δίκαια. Θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο γκολ, αλλά προς το τέλος παραλίγο να το πληρώσει και να το «φάει».

Ο Ελλήσποντος, όμως, ήταν πιο έτοιμος και αγωνιστικά και πνευματικά. Ο Λήλας προφανώς, έχει επηρεαστεί και από τις απουσίες, δεν τα πήγε καλά ούτε στην Αιδηψό που ...μέτρησε 5 γκολ.

Αλλά και στον αγώνα Κυπέλλου είχε μια νευρικότητα, ήταν πιο φοβικός και πιο μαγκωμένος από τον Ελλήσποντο, που είχε μεγαλύτερη σιγουριά και άνεση στον τρόπο που κινούταν στον αγωνιστικό χώρο.

Δείχνει και πιο διψασμένος ο Ελλήσποντος για να φτάσει σε έναν τελικό.

Και δεν θα είναι τα πράγματα εύκολα, ούτε για τον ΑΟΝΑ, ούτε για τον Ηρακλή, όποιος απ' τους δύο βρεθεί απέναντί του.

Ο Ελλήσποντος έχει ποιότητα, έχει παίκτες με εμπειρία και μεσοεπιθετική αύρα.

Αν χτίσει πάνω στη φετινή του βάση μπορεί να πετύχει περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Το ίδιο και η Μακρυκάπα. Δεν είναι λίγο πράγμα να συμφωνείς με Καραντάκη και με Μπαλαμπάνη στο ...καπάκι.

Για το ματς με τον ΑΟΧ (4-2 από 0-2), ίσως η ποδοσφαιρική μοίρα να χρώσταγε στους Λύκους ένα μεγάλο αποτέλεσμα και το πήραν. Θέλει κότσια για να κάνεις τέτοια ανατροπή, αν και ο ΑΟΧ έχει ελαφρυντικά για την καθίζηση σε ματς υψηλής έντασης.

Βέβαια, πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες, αλλά και η σωστή νοοτροπία για να πετύχουν αυτές οι ομάδες, τύπου Μακρυκάπας και Ελλήσποντου την υπέρβαση. Χρειάζεται να κουμπώσουν αρμονικά όλα τα κομμάτια.

Κατά καιρούς βέβαια, έχουν παίξει χωριά στις εθνικές κατηγορίες που μπροστά τους η Μακρυκάπα και η Λάμψακος φαντάζουν εξωτικά μέρη για να πας διακοπές το καλοκαίρι.

Η Αρτάκη πάει στη Μυτιλήνη να παίξει με τον ανεβασμένο Αιολικό. Δεν είναι το φαβορί η Αρτάκη, αλλά αυτό δεν λέει απαραίτητα κάτι. Εγιναν τέσσερις μεταγραφές, που σε πρώτη φάση θα καλύψουν τα κενά και το τέλειο θα ήταν να προσφέρουν και ουσιαστικά.

Σίγουρα, έστω ένας (ίσως ο Αγγελάτος) την Κυριακή να πάρει φανέλα βασικού.

Ο Γκόφας, ο νέος προπονητής, μου φάνηκε σοβαρός και μετρημένος από τις πρώτες δηλώσεις του. Είπε λίγα και καλά. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι παρακολούθησε και το ματς Παλληνιακός-Αιολικός (πριν ακόμη γίνει γνωστό το διαζύγιο του ΑΟΝΑ με τον Μιχάλη Μαύρο). Αρα, η απόφαση της διοίκησης για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία είχε προαποφασιστεί.

Μακάρι να δικαιωθεί αυτή η επιλογή, όλα στη ζωή είναι ρίσκο. Ρισκάρεις και περιμένεις...

Λάθη έγιναν, αλλά αυτό δεν αναιρεί, ούτε τα χρήματα που έχουν ξοδέψει -κυρίως- ο Βαγιάννης, αλλά και οι συνεργάτες του τα τελευταία χρόνια, ούτε την αγωνία και την επιθυμία του προέδρου να καταφέρει ο ΑΟΝΑ να σώσει την παρτίδα.

Ούτε φυσικά, έχει καμία σχέση -σε βαθμολογική συγκομιδή- η πορεία του ΑΟΝΑ με την πορεία του Ταμυναϊκού και της Ερέτριας, που απλώς κέρδισαν φήμη, παραστάσεις και εμπειρίες ζωής, παίζοντας ...εκτός συνόρων.

Ο ΑΟΝΑ διεκδικεί με αξιώσεις την σωτηρία του και αν πάρει και διπλό στη Λέσβο θα φορτσάρει. Και αγωνιστικά και ίσως και μεταγραφικά. Αν χάσει θα "σφίξει" από τη στιγμή που με τον Αιολικό είναι ισόβαθμος και δεν τον έχει κερδίσει και στην Αρτάκη. Θα δούμε τι θα γίνει...

ΥΓ1: Μιαούλης-Παραλία Αυλίδας και Σταυρός-Γούβες (γήπεδο Μακρυκάπας), τα δύο hot παιχνίδια αυτό το Σαββατοκύριακο με φόντο τη διεκδίκηση της ανόδου στα μεγάλα σαλόνια. 

ΥΓ2: Καρατομήθηκε η Επιτροπή διαιτησίας στην Εύβοια, όντως το κλίμα στο εσωτερικό της Ενωσης διαταράχτηκε, και είπαμε όλοι "πω ρε φίλε τι έγινε, τι αναβρασμός είναι αυτός". Και στη Φθιώτιδα έγινε του Κουτρούλη ο γάμος (σ.σ. άλλος γάμος, όχι αυτός του Μορίδη). Ο άλλος έφαγε κλωτσιά στο καλάμι και σωριάστηκε μετά από μισή ώρα (δείτε κάτω το επικό βίντεο). Σήκωσε και το μπατζάκι κι έδειξε ένα σημάδι, προσπαθώντας να μας πείσει ότι δεν το είχε, αλλά πρήστηκε το πόδι του μέσα σε μισό κλάσμα του δευτερολέπτου. Το Πριγκιπάτο του Μονακό είναι η ΕΠΣ Εύβοιας μπροστά στην ΕΠΣ Φθιώτιδας. 

Επιστροφή