ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Οι Υγειονομικές ανάγκες της Εύβοιας δεν καλύπτονται με τακτικές ελεημοσύνης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Οι Υγειονομικές ανάγκες της Εύβοιας δεν καλύπτονται με τακτικές ελεημοσύνης
19 Ιανουαρίου 2020, 08:12
A+ A-
Δείτε την απάντηση του υφυπουργού Υγείας.

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου  προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Υποχρηματοδότηση των υγειονομικών αναγκών της Εύβοιας».

Στην πρωτολογία του ο κ. Αποστόλου άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση, τονίζοντας –μεταξύ άλλων- ότι:

«Μπήκατε σε μια τακτική ελεημοσύνης, πάρτε σήμερα 50 χιλιάδες, αύριο 60 και βλέπουμε, φτάνοντάς τα στο 1 εκατ., δηλαδή 700 χιλιάδες λιγότερα. Οι ανάγκες είναι πολλές, τα προβλήματα πολλά και για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες πρέπει κατ΄ελάχιστον να τους δώσετε και τα υπόλοιπα .

Κε Υπουργέ έκλεισε η χρονιά, με μερική κάλυψη των αναγκών, όπως είπατε, αλλά τα προβλήματα δεν λύθηκαν. Κι επειδή αναφέρατε ότι θα παρακολουθείτε σε καθημερινή βάση τη λειτουργία των Νοσοκομείων, μου δίνεται η ευκαιρία να αναφερθώ και σε μερικά άλλα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Η λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Εύβοια είναι προβληματική, όχι μόνο λόγω του δύσκολου οδικού δικτύου και των μεγάλων αποστάσεων, αλλά και της έλλειψης προσωπικού. Ειδικά για το ΕΚΑΒ Αλιβερίου η αδυναμία στελέχωσης του δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή .

Εκεί που δεν υπάρχει καμία δικαιολογία είναι στη λειτουργία του ακτινολογικού εξοπλισμού. Αντικαταστήσατε τον Νοέμβριο του 2019 το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας με νέο ψηφιακό και ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για αυτόν τον εξοπλισμό, όπως και για την ψηφιοποίηση του ακτινολογικού στο ΚΥ Αλιβερίου.»

Στην απάντησή του ο παριστάμενος Υφυπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα σταλεί ακτινοφυσικός για να υπογράψει την άδεια λειτουργίας του ακτινολογικού εξοπλισμού και θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης των 10 μόνιμων γιατρών.

Επιστροφή