Η Μικτή Εύβοιας Regions Cup πανηγυρίζει την έξοδο στην Ευρώπη

10 Μαΐου 2020, 09:35
A+ A-
Πριν από 6 χρόνια στην Κατερίνη όπου κέρδισε στα πέναλτι την Μικτή Θράκης

 

Αρχές Μαΐου του 2014 (7/5) η ποδοσφαιρική Εύβοια γιόρταζε την πρώτη της έξοδο στην Ευρώπη!

Η Μικτή της ΕΠΣ Εύβοιας είχε κατακτήσει εντός Ελλάδας την πρωτιά στο πρωτάθλημα Regions Cup και μαζί την πρόκριση για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα εκτός συνόρων, στη διοργάνωση που γίνεται υπό την αιγίδα της UEFA.

Σε αυτό το πρωτάθλημα παίρνουν μέρος ομάδες Ενώσεων κάθε χώρας της Ευρώπης, αποτελούμενες από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές άνω των 19 ετών, που δεν έχουν κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Η Εύβοια πριν 6 χρόνια, στα προκριματικά που έγιναν στην Ελλάδα, κέρδισε την Μικτή Κεφαλληνίας - Ιθάκης με 2-1 στην παράταση (τα γκολ πέτυχαν ο Βεζιρτζόγλου και ο Παναγιωτάκος) και την ΕΠΣ Χανίων με 2-0 (σκόρερ ο Βεζιρτζόγλου και ο Δημήτρης Δαρζέντας με πέναλτι).

Στον τελικό, που έγινε στο Λιτόχωρο στις 7 Μαΐου του 2014, κέρδισε στα πέναλτι (κανονική διάρκεια και παράταση 1-1) την αντίστοιχη ομάδα της Θράκης και σήκωσε την κούπα.

Η Θράκη προηγήθηκε στο 29' με γκολ που πέτυχε ο Μουστάκας και ισοφάρισε στο 48’ με κεφαλιά ο Βεζιρτζόγλου . Στην παράταση η Θράκη κέρδισε πέναλτι στο 93', αλλά το απέκρουσε ο Μόνος, ο οποίος στα πέναλτι ...έπιασε τα δυο τελευταία (από τα 5) που εκτέλεσαν οι αντίπαλοί του και  με σκορ 4-3 ...έστειλε την Εύβοια στη Σλοβενία.

Για την Εύβοια ήταν εύστοχοι από τα 11 μέτρα οι: Δαρζέντας, Μπισμπικόπουλος, Τσιβίκας, Βεζιρτζόγλου. Στο πέναλτι του Θωμόπουλου, μπλόκαρε την μπάλα ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Ο γκολκίπερ της Εύβοιας Γιώργος Μόνος, που ήταν και αρχηγός της ομάδας πήρε την κούπα από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΣΕ και αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

Με την ΕΠΣ Εύβοιας είχαν αγωνιστεί (προπονητές οι Θανάσης Γουρνάς, Αργύρης Μαστραγγελής) οι: Μόνος, Κόκκος, Κοκάλας, Θωμόπουλος, Μπισμπικόπουλος, Δ. Δαρζέντας, Αγραφιώτης (70' Μαντάς), Καλοχωρίδης (95' Γ. Μαστροκώστας), Παριανός, (91' Τσιβίκας), Βεζιρτζόγλου, Σταματάκος. Στον πάγκο ήταν και οι: Σιάνος, Κοτρώτσιος, Δαμάσκος, Ευγενίου.

• Η ομάδα της Εύβοιας στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Σλοβενία  με αντιπάλους τις αντίστοιχες από τη Σλοβενία, το Σαν Μαρίνο και τη Σκωτία. Μετά από τέσσερα χρόνια ξανακέρδισε την πρόκριση και αγωνίστηκε στην Ουαλία, ενώ φέτος η ΕΠΟ δεν είχε δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση!

 

 

Επιστροφή