ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Νέα συνάντηση του Γεροντίτη για την αξιοποίηση του Δημόκριτου

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Νέα συνάντηση του Γεροντίτη για την αξιοποίηση του Δημόκριτου
25 Ιουλίου 2020, 16:00
A+ A-
Με εκπροσώπους της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Επιμελητήριο Εύβοιας και Πανεπιστημιακή Κοινότητα προχωρούν μαζί για την σύνδεση της επιχειρηματικότητας με το εκπαιδευτικό σύστημα, μέσα από εστιασμένες συνέργειες και με απώτερο σκοπό την ποιοτικότερη αναβάθμιση του τοπικού οικονομικού-επιχειρηματικού μοντέλου ανάπτυξης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Την έναρξη αυτής της κοινής προσπάθειας οριοθέτησε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Εύβοιας μεταξύ του προέδρου του Φορέα Γιάννη Γεροντίτη με τους Σταμάτη Βολιώτη πρόεδρο Γενικού Τμήματος ΕΚΠΑ, Κώστα Παπαδόπουλο, Αντιπρόεδρο Συμβουλίου Ένταξης ΕΚΠΑ και Αντώνη  Μπαλντούκα, Μέλος Συμβουλίου Ένταξης ΕΚΠΑ.

Στην εν λόγω συνάντηση πέραν των θεμάτων που εξετάστηκαν αναφορικά με την πραγματοποίηση πρωτοβουλιών για την σύνδεση της επιχειρηματικότητας με το εκπαιδευτικό σύστημα, ως άμεση προτεραιότητα της συνεργασίας τέθηκαν θέματα αξιοποίησης της Σχολής του Δημοκρίτου.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν θέματα λειτουργίας όπως και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια σχολή που εφάρμοσε στην πράξη και με τρόπο  πρωτοποριακό, τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική περίοδο για τον τόπο. 

Επιστροφή