Υποχρεωτικά στο 2ο Λύκειο Αλιβερίου οι μαθητές του Γυμνασίου Κριεζών

Υποχρεωτικά στο 2ο Λύκειο Αλιβερίου οι μαθητές του Γυμνασίου Κριεζών
3 Νοεμβρίου 2018, 10:54
A+ A-
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Με απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης –Αλιβερίου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου, οι μαθητές του Γυμνασίου Κριεζών μετά την αποφοίτησή τους θα εγγράφονται υποχρεωτικά στο 2ο  Γενικό Λύκειο Αλιβερίου.

Μέχρι τώρα τα παιδιά αυτά είχαν τη δυνατότητα να φοιτούν είτε στο Γενικό Λύκειο Αυλωναρίου είτε στο 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου, ανάλογα με την επιθυμία τους ωστόσο με το σκεπτικό ότι το 2ο Λύκειο Αλιβερίου αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης (λόγω έλλειψης μαθητών) θα εγγράφονται πλέον εκεί οι μαθητές από τα Κριεζά.

Η απόφαση ψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και από τους δύο συμβούλους που προέρχονται  από τη Δημοτική  Ενότητα Αυλώνος, δηλαδή τον νυν αντιδήμαρχο Γ. Κότσαρη και τον πρώην αντιδήμαρχο Ι. Κούκη ενώ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αυλωναρίου Β. Μαυρομάτης είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Την έντονη αντίδρασή του με την απόφαση εκφράζει ο τοπικός σύμβουλος Αυλωναρίου Γιώργος Θεοδώρου, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει τα εξής:

  1. Το πρόβλημα μαθητικού  δυναμικού που αντιμετωπίζει το 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου δεν οφείλεται σε διαρροές προς το Αυλωνάρι αλλά κυρίως στο γεγονός ότι στο Αλιβέρι υπάρχει ένα Γυμνάσιο και τρία Λύκεια, δύο Γενικά και ένα Επαγγελματικό. Μοιραία και λόγω της υπογεννητικότητας υπάρχει πρόβλημα πληρότητας.
  2. Τα τελευταία χρόνια ελάχιστα παιδιά από την περιοχή των Κριεζών φοίτησαν στο Λύκειο Αυλωναρίου. Επομένως δεν είναι αυτός ο λόγος που τα σχολεία στο Αλιβέρι βλέπουν τα τμήματα τους να μειώνονται.
  3. Είναι απαράδεκτο οι αποφάσεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να λαμβάνονται με γνώμονα το μικροπολιτικό συμφέρον και να αγνοούν τη νομοθεσία.
  4. Για ποιο λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να τοποθετηθούν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα που αφορά άμεσα τον τόπο τους.

Επιστροφή