Skip to main content
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ε. Σχοιναράκη: «Το Ηράκλειο ψηφίζει γυναίκα Δήμαρχο»

Image
unnamed_1.png
 clock 21:37 | 24/05/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Μια διαφορετική συγκέντρωση με παλμό, συναισθήματα και διάθεση για αλλαγή σελίδας στο Ηράκλειο, έγινε σήμερα από τον συνδυασμό Ηράκλειον Αξίζει, με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης.
 
Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη απευθυνόμενη στους πολίτες του Ηρακλείου τόνισε πως «Ο κόσμος αλλάζει, προχωράει μπροστά και εμείς δεν πρέπει να μείνουμε πίσω. Ο Δήμος θα γίνει υπόθεση όλων των πολιτών. Η συν-διαμόρφωση ανθρωπίνων όρων στην καθημερινότητά μας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Η Πολιτική δεν θα ασκείται από τοπικά κέντρα εξουσίας και συμφέροντα αλλά από τις γειτονιές, τα δημοτικά διαμερίσματα και την ύπαιθρο. Είμαι αποφασισμένη να προχωρήσουμε όλες και όλοι μαζί για να πάμε το Ηράκλειο μακριά, γιατί το αξίζει.»
 
«Την Κυριακή ψηφίζουμε για την πολιτική αλλαγή. Οι πολίτες αυτού του τόπου απαιτούν ήθος, αξιοπρέπεια και σεβασμό. Δεσμεύομαι ότι θα παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου για να τηρηθούν οι αξίες που πρεσβεύουμε. Κάποιοι δεν ήθελαν τη Βαγγελιώ ως υποψήφια Δήμαρχο γιατί θα τους ήταν εμπόδιο. Τώρα, όμως, που θα την έχουν Δήμαρχο, με τη δική σας ψήφο, θα ανατραπούν τα σχέδιά τους. Αυτή η ανατροπή ξεκινά σήμερα, εδώ, από όλες και όλους εμάς» ανέφερε η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου.
 

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη επανέλαβε τη θέση της για τον τρόπο που θα διοικήσει τον Δήμο Ηρακλείου.«Το Ηράκλειο θα γίνει πόλη ανθρώπινη, συμμετοχική και κοινωνικά αλληλέγγυα. Δεν θα δώσουμε χώρο στον ατομικισμό και στην αποξένωση. Το Ηράκλειο, η Αλικαρνασσός, το Τέμενος, η Παλιανή και το Γοργολαΐνη θα αποκτήσουν κοινωνική ταυτότητα.» 
 
Συνέχισε λέγοντας πως «ο προϋπολογισμός του Δήμου θα περνάει σε δημόσια διαβούλευση για να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες πού πηγαίνουν τα χρήματά τους. Στην ειδική επιτροπή ελέγχου του προϋπολογισμού του Δήμου, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων για να εξασφαλίσουμε διαφάνεια στην υλοποίησή του. Αποτελεί δέσμευσή μας, με την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως νέα Δημοτική Αρχή, να προχωρήσουμε σε έλεγχο των οικονομικών στοιχείων από εταιρεία Ορκωτών Λογιστών και να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηρακλείου. Είναι υποχρέωσή μας να γνωρίζουμε και να γνωρίζουν.»

 
Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη αναφέρθηκε στις νέες Αντιδημαρχίες που θα δημιουργηθούν όπως η Αντιδημαρχία Εμπορίου, Ανάπτυξης & Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, με βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη δράσεων για την τόνωση της εμπορικής κίνησης, με συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, εμπορικών συλλόγων και φορέων, στα πρότυπα επιτυχημένων δράσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί σε ευρωπαϊκές πόλεις. Δεν μπορεί και δεν πρέπει οι πολίτες ως επαγγελματίες της εστίασης και αναψυχής, να νιώθουν ότι είναι σε μόνιμο «πόλεμο» με τη Δημοτική Αρχή για διευθετήσεις θεμάτων οργανωτικών. Δημιουργούν θέσεις εργασίας, παράγουν πλούτο, συμβάλλουν στην ανάπτυξη, θέλουν και οι ίδιοι να έχουν καλαίσθητους χώρους. 
 
Η εξειδικευμένη Αντιδημαρχία για τον Πρωτογενή Τομέα που θα έχει την ευθύνη για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό. Προτεραιότητα σε έργα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές νερού (ανακυκλωμένα ύδατα) με στόχο:
Τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων δικτύων άρδευσης, καθώς και των σχετικών υποστηρικτικών τους υποδομών.
Την ανακαίνιση και αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Τη χρήση ανακυκλωμένων υδάτων.
Κατασκευές νέων έργων, μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για ταμίευση νερού και συνοδών αρδευτικών δικτύων.
Το Ηράκλειο αξίζει να αποκτήσει το δικό του ψηφιακό αποτύπωμα για να γίνει μια πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη, Ευρωπαϊκή, για όλους τους πολίτες του.
 
Την ευθύνη για το ψηφιακό αποτύπωμα του Δήμου Ηρακλείου θα έχει αποκλειστικά ο Αντιδήμαρχος Καινοτομίας & Τεχνολογίας, που θα αναλάβει την εποπτεία και την ευθύνη της λειτουργίας του Τμήματος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Επιχειρηματικότητας, Οργάνωσης και Πληροφορικής. Η θέση Αντιδημάρχου θα λειτουργεί με αρμοδιότητα την εξεύρεση – κατάλληλη προώθηση και αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών ευκαιριών (προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την EE, προγράμματα της EE, εθνικά προγράμματα, έργα ΣΔΙΤ, έργα αυτοχρηματοδοτούμενα κ.λπ.).
 
Γυναικείο τόνο είχε η ομιλία της στην αναφορά της για την ίδρυση του Δικτύου Γυναικών για το Ηράκλειο που 400 γυναίκες έχουν υπογράψει ήδη τη Διακήρυξη. Όταν οι γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους μπορούν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά.

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη κλείνοντας την ομιλία της τόνισε: «Το Ηράκλειο αξίζει να έχει τους πολίτες μαζί του. Το Ηράκλειο αξίζει να έχει γυναίκα Δήμαρχο. Στις 26 Μαΐου θα πάμε το Ηράκλειο εκεί που του αξίζει να είναι.» 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis