Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Οικογενειακό δράμα με τρία ανήλικα αδερφάκια - Συνελήφθη η μητέρα τους

Image
στεναχωρημένο παιδάκι-κακοποίηση
 clock 17:33 | 07/02/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου φιλοξενούνται από τα ξημερώματα της Πέμπτης, μετά από εισαγγελική παρέμβαση, τρία ανήλικα αδερφάκια, τα δύο δίδυμα, ηλικίας 3 και 4 χρόνων αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ρεπορτάζ τη εφημερίδας «Ταχυδρόμος», είχε προηγηθεί καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι τα τρία παιδιά είναι παραμελημένα και ότι η μητέρα τους απουσιάζει κυρίως νυχτερινές ώρες και τα αφήνει μόνα τους στο σπίτι.

Η καταγγελία όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμό στην Ασφάλεια Βόλου. Ανδρες της Ασφάλειας μετέβησαν στο σπίτι και πράγματι βρήκαν τα παιδιά μόνα τους. Αστυνομικοί τα παρέλαβαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε συνελήφθη η 36χρονη μητέρα τους για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Παράλληλα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Υπηρεσίας, ο οποίος αμέσως έδωσε εντολή ώστε τα τρία αδερφάκια να μεταφερθούν στο Αχιλλοπούλειο, όπως και έγινε τελικά γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα.

Η Παιδιατρική Κλινική άνοιξε αμέσως τις πόρτες της προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά, έως ότου ερευνηθούν όλες οι πτυχές του συγκεκριμένου περιστατικού.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου. Η μητέρα των παιδιών οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα, αφέθηκε όμως προσωρινά ελεύθερη, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιστατικό.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημείωναν χθες το βράδυ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα τρία παιδιά είναι υγιέστατα και περιποιημένα, για αυτό και όπως υπογράμμιζαν πριν εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη οικογένεια, θα πρέπει να προηγηθεί σοβαρή αναζήτηση όλων των κοινωνικών παραμέτρων.

Από μία πρώτη έρευνα πάντως που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η 36χρονη ζει μόνη της με τα τρία παιδιά της εδώ και αρκετό διάστημα, καθώς ο σύζυγός της είναι προφυλακισμένος. Περιστασιακά η ίδια φέρεται να εργάζεται τα βράδια και τα παιδιά μένουν μόνα τους, καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχουν άλλοι συγγενείς για να τα φροντίζουν.

Ολες οι παραπάνω πληροφορίες θα διερευνηθούν από σήμερα όπως είναι φυσικό, ενώ αντικείμενο έρευνας είναι ακόμη οι μαρτυρίες γειτόνων ότι στο συγκεκριμένο σπίτι δεν υπάρχει ρεύμα.

Χθες πάντως από το μεσημέρι και μετά αφότου αφέθηκε ελεύθερη, η 36χρονη μητέρα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ σημαντική ήταν η συνδρομή επίσης εθελοντών από τους «Φίλους του Νοσοκομείου», οι οποίοι προσέτρεξαν για να βοηθήσουν το προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής για ό,τι χρειαζόταν τα αδερφάκια.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis