Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Επιστολή Ομοσπονδίας Επαγγαλματοβιοτεχνών Χανίων σε Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης

Image
oevenh.jpg
 clock 11:36 | 03/04/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε χθες Πέμπτη 02/04/2020 η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Χανίων κάνοντας λόγο για παραλείψεις και αδικίες σε βάρος των επαγγελματιών.

Η επιστολή:

Ως Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ. επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή για να σας αναφέρουμε τις παρατηρήσεις μας σχετικά με παραλείψεις και αδικίες που παρατηρούνται στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν.

Όπως αναφέρθηκε και στην προηγούμενη επιστολή μας, θα πρέπει να ενταχθεί στα έκτακτα μέτρα στήριξης η πλειονότητα των ΚΑΔ όπως και των επιχειρήσεων εξαιρουμένων φυσικά αυτών που αντιστοιχούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ακόμα (αλυσίδες σούπερ μάρκετ, κλπ.)

Εκτός όμως από την διεύρυνση των ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης, θα πρέπει να υπάρξει και σχεδιασμός για την μετά «κορονοϊού μέρα».

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα 11 χρόνια της οικονομικής κρίσης, προσπάθησαν, πάλεψαν και κατάφεραν να επιβιώσουν. Δυστυχώς, η διαφαινόμενη ανάκαμψή τους διεκόπη αιφνίδια, με αποτελέσματα πολύ αρνητικά για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, τα οποία και δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακόμη καθώς η δυναμική της πανδημίας δεν είναι ελέγξιμη.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να στηριχτούν με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να βοηθηθεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της. Την «επόμενη μέρα», τη μέρα που θα ανοίξουν και πάλι οι επιχειρήσεις η συσσώρευση των οικονομικών υποχρεώσεων θα είναι μεγάλη και μη αντιμετωπίσιμη.

Επίσης ζητάμε υποστηρικτικά μέτρα όχι μόνο βάση των ΚΑΔ αλλά και βάση ιατρικής γνωμάτευσης που κατατάσσει των επαγγελματία στις ευπαθείς ομάδες όπως, ινσουλινοεξαρτώμενους, καρκινοπαθείς, αιμοκαθαρτικοεξαρτώμενους και ασθενείς με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Η βαριά βιομηχανία της χώρας μας είναι αποδεδειγμένα ο τουρισμός, ο οποίος στο σύνολό του έχει πληγεί ανεπανόρθωτα αφήνοντας χωρίς εργασία χιλιάδες συμπολίτες μας. Η τουριστική περίοδος έχει συρρικνωθεί, λόγω της άμεσης εξάρτησής της από την παγκόσμια εξέλιξη της πανδημίας, αλλά ελπίζουμε, τουλάχιστον ακόμη, σ’ ένα θετικό σενάριο μιας μικρής τουριστικής σεζόν. Μιας περιόδου για την οποία προτείνουμε την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού με πρακτικές γνωστές και εφαρμόσιμες εδώ και χρόνια, η οποία αφενός θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των εμπλεκόμενων τουριστικών επιχειρήσεων και αφετέρου θα δώσει τη δυνατότητα διακοπών και ψυχολογικής αποφόρτισης σε πολλούς συμπολίτες μας.

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που σας διακρίνει και την αποδεδειγμένη διάθεσή σας να στηρίξετε το ελληνικό επιχειρείν, είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψιν σας τις παρατηρήσεις-προτάσεις μας και θα πράξετε το καλύτερο δυνατό για το σύνολο της χώρας μας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis