Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Αντί για βροχή ...ψιχάλα στο Ηράκλειο - Πόσο νερό έπεσε σε κάθε Νομό της Κρήτης 

Image
ψιχαλα.jpg
 clock 09:47 | 29/03/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Παρά την ελπίδα πως η αλλαγή των καιρικών συνθηκών θα έφερνε και βροχή στο Ηράκλειο και το Λασίθι (με εξαίρεση το Οροπέδιο και την περιοχή του Αγίου Νικολαου), τους νομούς δηλαδή του νησιού με το μεγαλυτερο πρόβλημα, δεν είχαμε χθες τις επιθυμητές βροχοπτώσεις.

«Περιμέναμε κάτι περισσότερο, αλλά παρόλα αυτά είμαστε μέσα στις προβλέψεις μας», σημειώνει ο μετεωρολόγο κ Μανώλης Λέκκας, ο οποίος μίλησε στο ekriti.gr.

Στο Νομο Ηρακλείου λοιπόν, είχαμε βροχόπτωση η οποία δεν ξεπέρασε τα λίγα χιλιοστά κατά μέσο όρο, με τις νότιες περιοχές να είναι αυτές που δέχτηκαν το ελάχιστο δυνατό νερό. Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο είχαμε 2-5 χιλιοστά, στην Κνωσό 4 χιλιοστά, στο Μεταξοχώρι 8.2 χιλιοστά, στη Γέργερη 5 χιλιοστά, στο Μεσοχωριό 3.8 χιλιοστά, στο Τυμπάκι 2.2 χιλιοστά, στο Λέντα 1.6 χιλιοστά, στη Βαγιωνιά 1.4 χιλιοστά και το Πετροκεφάλι 1 χιλιοστό μόλις.

Ιδια περίπου εικόνα είχαμε σε πολλές περιοχές στο Λασίθι (στα νότια κυρίως), με εξαίρεση το Οροπέδιο και τον Αγιο Νικόλαο. Ενώ για παράδειγμα στην Ιεράπετρα είχαμε μόλις 2 χιλιοστά, στον Αγιο Νικόλαο είχαμε 17.5 χιλιοστά και στο Οροπέδιο η βροχή έφτασε και τα 37 χιλιοστά.

Στο Ρέθυμνο η βροχή κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα, αφού στο Φουρφουρά  είχαμε 22.4 χιλιοστά, στο Σπήλι 13.8 χιλιοστά, στα Ανώγεια 14.2 χιλιοστά, στο Φράγμα Ποταμών 12.8 χιλιοστά.

Ενώ και στα Χανιά η βροχόπτωση ηταν έντονη. Απόδειξη τα 19 χιλιοστά που καταγράφηκαν στην πολη, τα 21 χιλιοστά στη Σαμαριά και ττα 26 χιλιοστά στο Ασκύφου. Μικρες επιδόσεις είχαμε στα νότια του Νομού, όπου η βροχή ήταν μικρότερης έντασης. Για παράδειγμα στην Πααλαιόχωρα είχαμε 7 χιλιοστά.

Σε κάθε περίπτωση η βροχή που καταγράφηκε, είτε ήταν μικρής έντασης, είτε μεγαλης ηταν ευεργετική, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Λέκκας: «ο καιρός έκανε τη δουλειά της Φύσης. Ξέπλυνε το περιβάλλον και πλέον η σκόνη δε θα αποτελεί πρόβλημα για τους πολίτες»

Συμφωνα τέλος με τον κ. Λέκκα σημερα στις ανατολικές περιοχές ίσως έχουμε κάποια τοπική ασθενή βροχόπτωση, όμως ουσιαστικά τα φαινόμενα έχουν εξασθενήσει και περνάμε σε περίοδο καλοκαιρίας. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε ηλιοφάνεια με ήπιους ανέμους και καλή θερμοκρασία (11 ως 20 βαθμούς). Ενώ την Κυριακή, λόγω νοτιά, θα έχουμε καλές συνθήκες και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.

Ανδρεας Κριτσωτάκης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis