Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ανοικτά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στο Ηράκλειο

Image
καταστήματα
 clock 13:25 | 17/01/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε φάση διερευνητική βρίσκονται ακόμη οι καταναλωτές στο Ηράκλειο πέντε ημέρες μετά την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου και 43 πριν την ολοκλήρωσή της στις 29 Φεβρουαρίου.

Όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ούτε προβληματισμό, αφού βρισκόμαστε μόλις 10 ημέρες μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κατά την διάρκεια της οποίας η εμπορική κίνηση είχε κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης σημειώνει στο ekriti ότι είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα ενώ δηλώνει αισιόδοξος για τον απολογισμό στο τέλος των εκπτώσεων. 

 

Τώρα, τα βλέμματα στρέφονται σε αυτήν την Κυριακή, οπότε οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων βάσει νόμου μπορούν, προαιρετικά, να τα έχουν ανοικτά. Οι καιρικές συνθήκες και σε αυτήν την περίπτωση αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο, ενθαρρύνοντας τη βόλτα για ψώνια ή αποθαρρύνοντας τους καταναλωτές.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι αγοραστές κατά την διάρκεια αυτών των 43 ημερών, θα έχουν την άνεση χρόνου να συνεχίσουν την έρευνα αγοράς και να καταλήξουν στις αγορές τους οι οποίες, στα δικά τους μάτια και την αντίληψή τους, ικανοποιούν τη συνθήκη value for money, δηλαδή ποιοτικά αγαθά σε συμφέρουσες τιμές.

 

Για μεγάλη μερίδα καταναλωτών, οι εκπτώσεις αποτελούν την ευκαιρία για να προχωρήσουν σε αγορές ειδών τα οποία, λόγω του υψηλού κόστους τους σε μη εκπτωτικές περιόδους, ήταν "απαγορευτικά". 

 

                                                                                                            

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis