Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Έναν μήνα περιμένουν έγκριση για την αποκατάσταση στο δρόμο της Μεσαράς

Image
Προβλήματα κατολισθήσεων στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά.jpg
 clock 10:40 | 14/01/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Μία υπογραφή χωρίζει τις εργασίες αποκατάστασης στο δρόμο Ηρακλείο Μεσαρά από την υλοποίηση, η οποία ωστόσο ακόμα εκκρεμεί. 

 

Τα προβλήματα στο τμήμα του δρόμου πριν την είσοδο στον κυκλικό κόμβο της Αγίας Βαρβάρας που οδηγούν στο νέο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά δεν είναι νέα. Για την αντιμετώπιση τους και για την κατάρρευση τμήματος της οδού, έχει ήδη σταλεί μετά από σχετική εισήγηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, σχετικό έγγραφο από το Υπουργείο Υποδομών προς το Υπουργείο Ανάπτυξης. 

Το αρμόδιο Υπουργείο αναγνωρίζει την ανάγκη για να δημιουργηθούν έργα αντιστήριξης της οδού και γι’ αυτό άλλωστε ζητά τις σχετικές εγκρίσεις προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες. Το έγγραφο μάλιστα έχει αποσταλεί ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, με την επισήμανση ότι η έγκριση της χρηματοδότησης κρίνεται αναγκαία για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Στις 17 Δεκεμβρίου ωστόσο, δεν είχαν ακόμα αρχίσει η ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες και μεγέθυναν το πρόβλημα, αφού υπήρξε και νέα κατάρρευση του οδοστρώματος σε σημείο βέβαια που δεν εκτελείται κίνηση οχημάτων. 

Με δεδομένο ότι ο Οργανισμός Ανάπτυξης έχει υλοποιήσει εκτροπή του δρόμου νότια και ανατολικά από την κατάρρευση προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα με τις διελεύσεις, προς το παρών εκτιμάται ότι οι κίνδυνοι δεν είναι εκτεταμένης κλίμακας. 

Με δεδομένο επίσης όμως το γεγονός πως από τις 17 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, το μέγεθος της κατάρρευσης έχει αυξηθεί, δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πώς θα συμπεριφερθεί το έδαφος και ποιες πιθανές καταστροφές θα φέρει, εφόσον υπάρξουν νέες, εντονότερες βροχοπτώσεις. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis