Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Εγκρίθηκε η μελέτη για το Open Mall στην καρδιά της πόλης

Image
open_mall2.jpg
 clock 10:32 | 20/05/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ανοιχτού εμπορικού κέντρου (open mall), στην καρδιά του Ηρακλείου, έπειτα από τις σχετικές εγκρίσεις που έλαβε η πρόταση Εμπορικού Συλλόγου, Επιμελητηρίου και Δήμου από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του Υπουργείου Οικονομίας.

Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν για την Κρήτη είναι έξι, συνολικού προϋπολογισμού 9.875.937 ευρώ μεταξύ των οποίων και το Ηράκλειο , με στόχο στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Η απόφαση έρχεται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο ανοιχτό εμπορικό κέντρο με ντόπιες επιχειρήσεις, που θα στηρίξει την ανάπτυξη και την τοπική οικονομία.

Η περιοχή που επιλέχθηκε βρίσκεται εντός των τειχών της πόλης, έχει έντονα εμπορικό χαρακτήρα και γειτνιάζει με αρκετά σημεία υψηλής επισκεψιμότητας όπως κτίρια αλλά και δημόσιους χώρους. Αποτελεί ένα τυπικό δείγμα του εμπορικού κέντρου της εντός των βενετσιάνικων τειχών παλιάς πόλης. 

Η εμπορική περιοχή παρέμβασης οροθετείται δυτικά από την οδό Έβανς, βόρεια από την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη ανατολικά από την Ζωγράφου και νότια από την Αβέρωφ ενώ την περιοχή συμπληρώνουν οι οδοί Φ. Θεοδοσάκη, Τσικριτζή και Γιαννιτσών.

Γιάννης Ζωράκης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis