Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Εκδηλώσεις για τη νόσο Alzheimer

Image
o-alzheimers-facebook.jpg
 clock 20:40 | 16/09/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Η εταιρεία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Ηρακλείου 14 χρόνια με συνέπεια, οργανώνει κάθε χρόνο σειρά δραστηριοτήτων με διαδοχικές δημοσιεύσεις, σχετικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και ενημερωτικές ομιλίες, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την νόσο και τους τρόπους αντιμετώπισης.
 
Φέτος οργανώνει:
Τεστ μνήμης για το κοινό (κατόπιν ραντεβού) στο τηλ. 6947816155
Τα ενδιαφερόμενα άνω των 65 ετών άτομα θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τεστ μνήμης -εφόσον συντρέχουν λόγοι- την Τρίτη 17 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στον Κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου και Κ. Ζώτου (όπισθεν Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου) όπως και την Πέμπτη 19 και Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα Παναγία Μπεντεβή, Μεγ. Αλεξάνδρου και Θ. Κορνάρου. Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.
 
Το 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Περιθαλπόντων Ατόμων με Άνοια
25 και 26 Οκτωβρίου 2019, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, φροντιστές-περιθάλποντες, στα μέλη των οικογενειών ατόμων με άνοια, με  ελεύθερη είσοδο σε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση φωτογραφίας του κ. Στέφανου Πατεράκη, και Έκθεση ζωγραφικής σε βότσαλα του κ. Παύλου Ποτουρίδη. Και οι δύο καλλιτέχνες είναι μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 
Προβολή ταινίας «Για θύμησε μου» στις 30 Οκτωβρίου 2019
Μια ταινία για τη νόσο Alzheimer σε σενάριο Μαρίας Σβολιαντοπούλου και σκηνοθεσία Αντώνη Ρενιέρη, για την επιβράβευση της προσφοράς των περιθαλπόντων ατόμων με νόσο Alzheimer.
 
Επίσης η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ συμμετέχει στην εκδήλωση ΓΙΝΕ ΟΔΗΓΟΣ  ΜΟΥ ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ- ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ που οργανώνει η παραγωγή της ταινίας ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΕ ΜΟΥ, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» της Ανδρόγεω, με ομιλητές τους κ.κ.
Πρώτο μέρος
·       Γιάννη Ζαγανά Επίκ. Καθηγητή Νευρολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με θέμα «Νόσος Alzheimer: Τα πως και τα γιατί»
·       Συμεών Παναγιωτάκη Επιμελητή Α’ της Παθολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ Γηρίατρο και Αντιπρόεδρο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με θέμα: «Νόσος Alzheimer, προεκτάσεις»
·       Ιωάννα Κορτσιδάκη Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με θέμα «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ του Ηρακλείου Εταιρεία νόσου Αlzheimer και υγιούς γήρανσης»
·       Μαρία Σβολιαντοπούλου, Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια και δημιουργό της ταινίας "Για θύμισε μου - Μια ταινία για το Alzheimer" και τίτλο ομιλίας της «Ο ρόλος του φροντιστή-Ψυχοσωματικές επιπτώσεις και ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις».
Δεύτερο μέρος
·         Στο δεύτερο μέρος θα γίνει εκτενής αναφορά και παρουσίαση της ταινίας από την Μαρία Σβολιαντοπούλου καθώς και η προβολή του τραγουδιού των τίτλων της ταινίας (music video clip)
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η κα Βούλα Στρατάκη και οι κ.κ. Γιώργος Κουρούπης – Βιολί, Γιάννης Κοζυράκης – Κιθάρα, Λουκάς Ντελής - Κρουστά
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ξεκινήσει προπώληση των εισιτηρίων για την πρεμιέρα της ταινίας στις 30 Οκτωβρίου στο κινηματοθέατρο Αστόρια.
Οι δράσεις για τον παγκόσμιο μήνα Alzheimer, τελούν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer, της Περιφέρειας Κρήτης, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Δήμου Ηρακλείου, του Ιατρικού Συλλόγου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis