Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν λύση για τα έργα στον Κόλπο Δερματά

Image
κόλπος δερματά
 clock 08:36 | 18/09/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Λύσεις στα νομικά προβλήματα που προκύπτουν αναφορικά με τον Κόλπο του Δερματά, αναζητούν από κοινού Υπουργείο Τουρισμού και Δημοτική Αρχή.

Μετά από μια πολύωρη σύσκεψη στο Υπουργείο χθες, ο Υπουργός Χάρης Θεοχάρης έδειξε την πρόθεση του να συνεργαστεί και να προωθήσει λύσεις, ωστόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν πολύ περισσότερο επιφυλακτικοί. Όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τα νομικά κενά που υπάρχουν είναι πολύ περισσότερα και πολύ δυσκολότερα από αυτά που είχαν αρχικά εκτιμηθεί, οπότε το θέμα εξελίσσεται σε αρκετά πολύπλοκο.

Τι γίνεται όμως από τώρα και στο εξής; Από τη δημοτική αρχή εκτιμάται ότι τα προβλήματα μπορούν στο σύνολο τους να λυθούν και να προχωρήσει το έργο. Με δεδομένη μάλιστα την πρόθεση του αναδόχου να ζητήσει δωδεκάμηνη παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών, ένα βασικό ζήτημα πιστεύεται ότι έχει επιλυθεί.

Από εκεί κι έπειτα ωστόσο χρειάζεται η πολιτική βούληση του Υπουργείου κατ’ αρχάς (που φάνηκε ότι υπάρχει), αλλά και η νομική κατοχύρωση (που φάνηκε ότι είναι αρκετά δύσκολο να εξευρεθεί). Μετά από αυτές τις … ασαφείς σχετικά εξελίξεις, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής έφυγαν από το Υπουργείο, περιμένοντας σε πρώτη φάση από τον Υπουργό τη συνεργασία με τους υπηρεσιακούς και τις ανακοινώσεις εκείνες που θα δώσουν το «πράσινο φως» για να συνεχιστούν τα έργα.

Το πόσο εύκολο όμως είναι αυτό, θα φανεί την επόμενη περίοδο.

Γιάννης Ζωράκης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis