Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο:Νέο συλλαλητήριο από τους συνταξιούχους

Image
συνταξιούχοι ηράκλειο
 clock 23:47 | 22/10/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη και το συλλαλητήριο στις 17 Οκτωβρίου, οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν με νέο συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη και συγκέντρωση στα Λιοντάρια στις 7 μμ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"Καλούμε όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στην πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα συνταξιουχικά, τα εργατικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας σε όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να υλοποιήσει όσες αξιώσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Με πρόσχημα την απόφαση του ΣτΕ η ΝΔ ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό με βασικό της μέλημα την προώθηση της πολιτικής των τριών πυλώνων, δηλαδή της διείσδυσης της ιδιωτικής ασφάλισης που θα έρθει ως ώριμο φρούτο για να συμπληρώσει τις συντάξεις πείνας που δίνει το κράτος.
Η κοινωνική ασφάλιση και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του καθώς και η πάλη για συντάξεις και παροχές στο ύψος των αναγκών είναι ένα θέμα που αφορά όλη την εργατική τάξη, όλα τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Η αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει.
Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ 7:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ"
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis