Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη:Τα αποτελέσματα στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων

Image
Εκλογες ΠΕΔ
 clock 15:52 | 10/11/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Η παράταξη του δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη, στην οποία συμμετείχε ο Γιάννης Κουρακης ήταν η νικήτρια στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης

Η Παράταξη “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης” έλαβε 69 ψήφους και 12 έδρες, έναντι 53 ψήφων και 9 εδρών της παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση Δήμων Κρήτης”, με επικεφαλής τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Επίσης, η υποψηφιότητα του Δημήτρη Βρύσαλη έλαβε 2 ψήφους.

Στην εκλογική διαδικασία έλαβαν μέρος εκτός από τους 24 συνολικά εκλεγμένους δημάρχους του νησιού και 124 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 125, καθώς ο κ. Σταμάτης Σγουράκης από τον Δήμο Αποκορώνου δεν προσήλθε.

Ο Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, μετά την καταμέτρηση των ψήφων δήλωσε: "Η παράταξή μας βγήκε πρώτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η επόμενη μέρα δεν θα μας βρει όλους μαζί. Είναι ένα αποτέλεσμα καθαρά εκλογικό. Αυτό που έχει ανάγκη η Κρήτη είναι να βρει όλους τους δημάρχους, όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, όλη την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού ενωμένη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας".

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis