Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στις Μοίρες

Image
ΚΚΕ.jpg
 clock 17:53 | 18/03/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στις Μοίρες. Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γ. Ζαχαριουδάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νικήτας Μανώλης, Χουστουλάκη Γενοβέφα και Σφακιανάκης Μιχάλης. Στα πλαίσια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο Φαιστού με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην ομιλία του ο Μ. Συντυχάκης ανέδειξε πως: «Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση και κατά συνέπεια από αυτούς που στηρίζουν τα αστικά κόμματα στην τοπική διοίκηση. Είναι γνωστό πως τους προϋπολογισμούς και τα προγράμματα έργων της Περιφέρειας Κρήτης, φιγουράρουν έργα για την επιχειρηματικότητα, την τουριστική ανάπτυξη, την εξόρυξη υδρογονανθράκων, τη γαλάζια οικονομία, ημερίδες και σεμινάρια για την κλιματική αλλαγή. 

Αντίστοιχα, ποτέ δεν σχεδιάσανε έργα πνοής και προστασίας του λαού. Διαπιστώθηκε η αδιαφορία τους για την ανθρώπινη ζωή και η γύμνια τους στην πολιτική προστασία, στην Κρήτη με τις πλημμύρες, μετρώντας 5 νεκρούς. Απουσιάζουν σταθερά σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής προστασίας, υποδομών Υγείας - Πρόνοιας, σχολικής στέγης, αθλητισμού, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού γιατί η ΕΕ δεν τα εγκρίνει ως επιλέξιμα έργα, διότι αποτελούν κόστος για το κεφάλαιο. 
Μόνο οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, το ΚΚΕ συνολικά είχαν και έχουν διαφορετική αντίληψη και πολιτική στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Μάχονται από τη σκοπιά της υπεράσπισης των συμφερόντων της εργατικής τάξης, της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και μεσαίων εμπόρων και επαγγελματιών στο εμπόριο, στον τουρισμό, κ.ά.»

Και συνέχισε σημειώνοντας πως: «η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνιστά ήττα του πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου στο νησί. Σημαίνει εναντίωση στις αντιδραστικές ανατροπές σε κράτος, Δήμους, Περιφέρειες. Δίνουμε τη μάχη στην περιφέρεια, στους Δήμους, στις λαϊκές γειτονιές, στα χωριά, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, για να σηκώσει ανάστημα ο λαός. 
Να βάλει μπροστά τις ανάγκες του, στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, στην πλήρη δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, για την προληπτική προστασία της ανθρώπινης ζωής από πυρκαγιές – πλημμύρες - σεισμούς, για καλύτερη ποιότητα ζωής, ενάντια σε όλες τις τοξικο-εξαρτήσεις και τους Χώρους Εποπτευόμενου θανάτου, στο δικαίωμα της φθηνής και ασφαλούς λαϊκής στέγης, την προστασία του περιβάλλοντος, με νερό φθηνό και ποιοτικό, κ.ά. Αρκεί ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, στο δίκιο του, να οργανώσει τον αγώνα του και τις διεκδικήσεις του.»

     Στην συνέχεια, στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού Γ. Ζαχαριουδάκης ανέδειξε πως: «Εδώ και μήνες οι διάφοροι δημοτικοί συνδυασμοί παρουσιάζονται ως «σωτήρες» του τόπου, ως αυτοί που έχουν τη «μαγική συνταγή» επίλυσης όλων των τοπικών προβλημάτων χωρίς κόπο και ιδρώτα. Με το μανδύα των «ακομμάτιστων και των ανεξάρτητων», προσπαθούν να αποσυνδέσουν την πολιτική, από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο και να παρουσιάσουν ότι η τοπική διοίκηση είναι μόνο θέμα προσώπων και ικανότητας του καλύτερου υποψηφίου. Και ρωτάμε πόσο ακομμάτιστοι είναι αυτοί που εφαρμόζουν στο τοπικό κράτος, δηλαδή στους δήμους και τις περιφέρειες κατά γράμμα, μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις ΕΕ- Κυβέρνησης;
Η ταύτισή τους φάνηκε για άλλη μια φορά για παράδειγμα, στην ομόφωνη ψήφιση του  προϋπολογισμού του δήμου για το 2019, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι οι δημοτικές παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού βρίσκονται σε μόνιμη αντιλαϊκή σύμπλευση.
Αυτή η «ανάπτυξη» που προπαγανδίζουν οι υποψήφιοι στον δήμο Φαιστού  περιλαμβάνει το κλείσιμο της δομής του βρεφικού σταθμού  στις Μοίρες, τις απλήρωτες εργαζόμενες στο « Βοήθεια στο Σπίτι», τις υποστελεχωμένες δομές του προγράμματος. 
Περιλαμβάνει το ότι στον Δήμο Φαιστού οι μαθητές για τη δίχρονη προσχολική αγωγή θα στοιβαχτούν σε δύο προκατασκευασμένες αίθουσες στην αυλή του 2ου δημοτικού σχολείου Μοιρών, νηπιαγωγεία κοντέινερ που φτιάχνονται μέσα σε αυλές σχολείων χωρίς πρόβλεψη προσωπικού και αξιοπρεπών υποδομών. Περιλαμβάνει την κατάργηση ειδικοτήτων όπως στο ΕΠΑΛ Μοιρών.»
Και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του τονίζοντας: «Το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο είναι η απάντηση του λαού στις παγίδες που αρχίζουν να στήνονται μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, είτε με νέα, είτε με αναπαλαιωμένα «πρόσωπα», με ψεύτικα διλήμματα που κρύβουν την ουσία. Το κάλεσμα που απευθύνουμε στο λαό του Δήμου μας,  είναι κάλεσμα συνέπειας, αγωνιστικότητας, αισιοδοξίας και πρέπει να φτάσει παντού.
Λέμε ανοιχτά στο λαό, ότι όσο παραμένει αυτή η πολιτική, τα όρια της διαχείρισης είναι περιορισμένα και δεν θα πρέπει να περιμένουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Θα πρέπει διεκδικήσει όλα όσα δικαιούται ο λαός, οργανωμένα, μέσα από τους χώρους δουλειάς, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους του και να είστε σίγουροι ότι θα έρθουν και νίκες.»

Στην συνέχεια, ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από τους:
-Σφακιανάκη Μιχάλη, δικηγόρο και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση.
-Λάππα Χαρά: Εικαστικό-Χαράκτρια, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός Α΄ Βάθμιας εκπαίδευσης
-Νιωτάκη Γιάννη, αγρότη
-Φραγκιουδάκη Μάρω, αυτοαπασχολούμενη, μέλος της Ένωσης Γονέων Δήμου Φαιστού, μέλος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου Μοιρών,  μέλος της γραμματείας της ομάδας γυναικών Μοιρών.

Ακολουθούν τα πρώτα ονόματα δημοτικών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Φαιστού:
1. Ανδρεάκης Νίκος, φοιτητής του τμήματος Νοσηλευτικής της σχολής επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης.
2. Βούρβαχης Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος
3. Γιαννούτσος-Μπαρκάς Γιάννης, αυτοαπασχολούμενος
4. Καράλη Καλλιόπη, ανεργη.
5. Λάππα Χαρά, εικαστικός-Χαράκτρια, Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός Α΄ Βάθμιας εκπαίδευσης 
6. Νιωτάκης Γιάννης, αγρότης
7. Παπαδομανωλάκης Μιχάλης, αγρότης 
8. Ρίμπα Χρύσα, εκπαιδευτικός Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης, μέλος της γραμματείας της ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλος της ΟΓΕ)
9. Σταυριανάκης Μπάμπης, αγρότης
10. Σφακιανάκης Αντώνης, αγρότης.
11. Φραγκιουδάκη Μάρω, αυτοαπασχολούμενη, μέλος της Ένωσης Γονέων Δήμου Φαιστού, μέλος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου Μοιρών
12. Φανουργάκη Δέσποινα, άνεργη
13. Χατζηδάκης Νίκος, αυτοαπασχολούμενος στις σιδηροκατασκευές
14. Χατζιδάκης Κωστής, αγρότης
15. Χριστοφοράκης Γιάννης, αυτοαπασχολούμενος

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis