Skip to main content
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παραμύθια μέσω live streaming καθημερινά στις 4 μ.μ.

Image
παιδί
 clock 12:27 | 22/03/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσε… δίκτυο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει! Αγαπημένοι ηθοποιοί, συγγραφείς, παρουσιαστές και άλλοι εθελοντές διαβάζουν online παραμύθια στα παιδιά που μένουν στο σπίτι αυτές τις μέρες.

Έναν, ή μάλλον δύο πρωτότυπους τρόπους βρήκε το Μουσείο Παραμυθιού για να κρατήσει συντροφιά στους μικρούς φίλους των παραμυθιών, που αυτές τις μέρες βρίσκονται στο σπίτι εξαιτίας των κλειστών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Το Μουσείο Παραμυθιού ξεκίνησε μια δράση με live streaming αναγνώσεις παραμυθιών μέσα από τη σελίδα του στο facebook.

«Θελήσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να ακούσει γνωστούς ηθοποιούς, παρουσιαστές, αφηγητές, συγγραφείς, να διαβάζουν τα αγαπημένα τους παραμύθια», ανέφερε στον «Π» η Βίκυ Μπαλωμένου, διευθύντρια του Μουσείου Παραμυθιού στην παλιά Λευκωσία.

Η ίδια η κ. Μπαλωμένου διάβασε το πρώτο βιβλίο το απόγευμα του Σαββάτου (14 Μαρτίου) και ακολούθησε την Κυριακή η γνωστή ηθοποιός Νιόβη Χαραλάμπους.

Το live video «εκτοξεύτηκε» και τα σχόλια έφταναν από όλο τον κόσμο: παρακολουθούσαν το live streaming γονείς και παιδιά όχι μόνο από την Κύπρο αλλά και από την Ελλάδα, χώρες της Ευρώπης και πολιτείες της Αμερικής!

«Η ανταπόκριση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία μας» σχολιάζει η κ. Μπαλωμένου. «Φαίνεται πως είναι μια ανάγκη του κοινού για παραμύθια. Ξέρετε, το παραμύθι επιτελεί διπλό ρόλο σε αυτή την περίπτωση. Εξυπηρετεί στη ψυχαγωγία, έτσι ξεκινήσαμε, σαν μια ψυχαγωδική δράση για τα παιδιά που είναι στο σπίτι όλη μέρα. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και αυτή η ίδια η δικτύωση, ότι είμαστε όλοι σε επαφή μεταξύ μας και με το έξω, αν και απομονωμένοι στο σπίτι μας ο καθένας. Αυτή την αίσθηση θέλουμε να την αξιοποιήσουμε, στέλνοντας βεβαίως το μήνυμα ότι μένουμε σπίτι».

Εθελοντές για το live streaming, ευπρόσδεκτοι!

Το Μουσείο Παραμυθιού στεγάζεται στην παλιά Λευκωσία αλλά μέσω live streaming και τηλεφωνικά, αφηγείται παραμύθια σε παιδιά σε όλο τον κόσμο! Η ανταπόκριση του κοινού είναι πέρα από θετική. Για τη συνέχιση και επιτυχία της δράσης μέχρι και τις 10 Απριλίου, οπότε ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όσοι ηθοποιοί, παρουσιαστές, συγγραφείς και άλλες αναγνωρίσιμες περσόνες, προσέλθετε. Τα παιδιά χαίρονται πολύ να βλέπουν αγαπημένα τους πρόσωπα να διαβάζουν παραμύθια. Επικοινωνήστε με το Μουσείο Παραμυθιού στο facebook. Τόσο εύκολο.

Παραμύθι και μέσω τηλεφώνου

Η δεύτερη δράση του Μουσείου Παραμυθιού δεν είναι καινούρια ιδέα.

Ήταν μια καθεχρονική πρακτική του μουσείου που, μάλιστα, ήταν προγραμματισμένο να επαναληφθεί στις 20 Μαρτίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του μουσείου για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης.

Η ιδέα είναι να ακούνε τα παιδιά παραμύθια από το τηλέφωνο, αφήνοντας έτσι την φαντασία τους ελεύθερη να δημιουργήσει τις εικόνες της ιστορίας. «Σκεφτήκαμε ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες, είναι μια καλή ιδέα για τα παιδιά, έτσι αρχικά αποφασίσαμε πως για όλη τη βδομάδα θα δίνουμε αυτή την ευκαιρία στα παιδιά.

Ωστόσο ενόψει των εξελίξεων, επεκτείναμε και αυτή τη δράση μέχρι τις 10 Απριλίου. Η ανταπόκριση των εθελοντών γεμίζει τις καρδιές μας χαρά και ελπίδα», αναφέρει η κ. Μπαλωμένου. Πώς λειτουργεί το παραμύθι από τηλεφώνου;

Είναι απλό: στέλνετε στο messenger του μουσείου ένα μήνυμα ότι ενδιαφέρεστε για ένα παραμύθι, γράφοντας την ηλικία του/των παιδιού/ων σας. Ένας εθελοντής θα επικοινωνήσει μαζί σας για την ώρα και θα πάρει ξανά τηλέφωνο για την αφήγηση του παραμυθιού.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis