Αριστεροί Λέσβου: Σε δημόσιους χώρους όλης της Ελλάδας οι «μετανάστες»

Συγκεντρώσεις και από τις δυνάμεις της Αριστεράς πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Λέσβο, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Στην πλατεία Σαπφούς, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργάνωσε συγκέντρωση με τη συμμετοχή σωματείων και άλλων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, εργαζομένων, καθώς και φοιτητών. «Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο – […]

Συγκεντρώσεις και από τις δυνάμεις της Αριστεράς πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Λέσβο, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Στην πλατεία Σαπφούς, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργάνωσε συγκέντρωση με τη συμμετοχή σωματείων και άλλων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, εργαζομένων, καθώς και φοιτητών.

«Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο – φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα. Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού. Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots, ως μόνιμο προσωπικό, σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους» ήταν τα αιτήματα της συγκέντρωσης, η οποία, με πορεία, κατέληξε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επίσης, το πρωί, χωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησαν αυτοδιοικητικές παρατάξεις του χώρου της Αριστεράς συμπεριλαμβανομένων και δυνάμεων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτοί, με χωριστή πορεία, κατευθύνθηκαν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με αιτήματα την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, καμία νέα δομή στα νησιά και αναλογική κατανομή σε όλη τη χώρα, εκφράζοντας ταυτόχρονα «σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, ντόπιων, αιτούντων άσυλο και επισκεπτών».

photo:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί