×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/229966

Νερό από τον Πηνειό για άρδευση Κοιλάδας και Αγίων Αναργύρων

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ»

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2019 22:07

Με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα σε ήρεμο κλίμα συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας εγκρίνοντας τα 9 θέματα της ημερήσιας διάταξης και άλλα 4 εκτός αυτής.

Το Σώμα ενέκρινε την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Δήμο Κιλελέρ και τον Δήμο Λαρισαίων για την υλοποίηση των έργων: «Άντληση νερού από τον ποταμό Πηνειό για άρδευση των περιοχών Κοιλάδας και Αγ. Αναργύρων», αλλά και για τον τεχνικό εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ. Φορέας Διαχείρισης του έργου είναι η «Εγνατία ΑΕ», η οποία θα προκηρύξει την σύνταξη μελέτης, την οποία θα παρακολουθεί μικτή επιτροπή που θα αποτελείται από μέλη της Εταιρείας, της Περιφέρειας και των Δήμων. Ζητούμενο είναι η επικαιροποίηση των 2 μελετών και ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 1,3 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη μη λειτουργία του αρδευτικού συστήματος του αγροκτήματος Δήμητρας Αγιάς, έγινε γνωστό ότι το κατασκευαστικό πρόβλημα που υπήρχε με τις αντλίες νερού αποκαταστάθηκε και αυτό είναι έτοιμο να αρδεύσει την ευρύτερη περιοχή, αλλά μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί λόγω των πρόσφατων βροχών. Διευκρινίστηκε ακόμη πως το έργο ανήκει στον Δήμο Αγιάς και η εμπλοκή της Περιφέρειας αφορά μόνο την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ, υποχρέωση που τακτοποιήθηκε.  

Στα υπόλοιπα θέματα ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ενημέρωσε το Σώμα για τις ζημιές που υπέστησαν αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας από το χαλάζι, επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα αλλαγής του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποκτήσει η χώρα ένα σταθερό, δίκαιο και ανταποδοτικό σύστημα αποζημίωσης και να μην χρειάζονται περιοδείες πολιτικών και δεσμεύσεις για τα αυτονόητα.

Με αφορμή ζημιές που έχουν σημειωθεί από καιρικές συνθήκες στην Οιχαλία Τρικάλων και στη Ζαγορά Πηλίου και την αργή πορεία αποκατάστασής τους, ο κ. Αγοραστός στάθηκε στην ανάγκη καθιέρωσης της περιφερειακής διακυβέρνησης, «γιατί κάθε φορά που εμπλέκονται τα υπουργεία με τους δήμους και διάφορα Ινστιτούτα (π.χ. το ΙΓΜΕ), παρατηρούνται δυσλειτουργίες και στο τέλος καλείται η Περιφέρεια να δώσει λύση με τις υπηρεσίες της».

 

 

Γ.Ρ.   

Gallery άρθρου

{gallery}229966{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass