Στο 100% η ζημιά στο Δαμάσι από το χαλάζι

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ * ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΧΡ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΣ * ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ι. ΚΟΚΟΥΡΑΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2019 22:12
Τσαμπιά χωρίς σταφύλια άφησε το χαλάζι στα αμπέλια του Δαμασίου Τσαμπιά χωρίς σταφύλια άφησε το χαλάζι στα αμπέλια του Δαμασίου

Σκληρή η επόμενη μέρα για δεκάδες παραγωγούς-αγρότες στην περιοχή Δαμασίου οι οποίοι επλήγησαν προχθές αργά το μεσημέρι από νέο μπουρίνι με έντονη χαλαζόπτωση.

Η σφοδρότητα του χαλαζιού, σε μέγεθος φουντουκιού, ήταν τέτοια που οι ζημιές αγγίζουν το 100% της παραγωγής. Μάλιστα μπροστά στην αδυναμία να ανταποκριθούν οι αγρότες – παραγωγοί στα οικονομικά ζητήματα της καθημερινότητας, ο πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος ζήτησε, ο ΕΛΓΑ να προβλέψει σε όσους έπαθαν καταστροφή 100% να δώσει προκαταβολή έναντι της μελλοντικής αποζημίωσης. Χθες στην περιοχή Δαμασίου βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον προϊστάμενο κ. Μιχάλη Λιόντο και τα στελέχη Σπύρο Σπυρόπουλο και Κώστα Τσιαμπά. Εκεί επίσης ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Καλφούντζος, αλλά και ο απερχόμενος και νεοεκλεγμένος δήμαρχοι Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώσης και Ι. Κόκουρας, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθ. Παιδής και Ανδρ. Μπρέζας και στελέχη συλλόγων και συνεταιρισμών. Όλοι τους ζήτησαν από τον ΕΛΓΑ να δοθούν άμεσα δίκαιες αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η ζημιά ξεπερνάει τα 3.000 στρέμματα σε αμπελοκαλλιέργεια, αχλάδια, ροδάκινα, βαμβάκια.

Μιλώντας και χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος έδωσε εντολή στους γεωπόνους του συνεταιρισμού σε συνεργασία με τους συναδέλφους του ΕΛΓΑ να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος και την προστασία των καλλιεργειών μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Για τη χαλαζόπτωση στο Δαμάσι η «Λαϊκή Συσπειρωση Τυρνάβου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε χθες την περιοχή Δαμασίου αποτελείωσε πολλές καλλιέργειες και επηρέασε σημαντικά και το φυτικό κεφάλαιο, όπως διαπιστώθηκε σήμερα από την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΛΓΑ.

Οι πληγέντες παραγωγοί είναι σε απόγνωση και νιώθουν απροστάτευτοι αν δεν αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα.

Για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν, είναι αναγκαίο να δοθεί άμεσα κρατική ενίσχυση.

Πρέπει επιτέλους, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ που καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν το επεδίωξε και να αποζημιώνει τους αγρότες στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου καλεί τους αγρότες να είναι συσπειρωμένοι στους αγροτικούς συλλόγους για να διεκδικούν αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματά τους».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass