Η 15η Γιορτή Ακτινιδίου στον Πυργετό

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΠΑΠΕΠΤ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2019 15:22

Τα ακτινίδια Πυργετού και Αιγάνης έχουν την τιμητική τους το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου, στη 15η Γιορτή Ακτινιδίου που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών, o ΔΟΠΑΠΕΠΤ και η τοπική κοινότητα Πυργετού και Αιγάνης, στη διασταύρωση της Εθνικής με τον δρόμο προς Πυργετό.

Τα ακτινίδια της περιοχής ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη γεύση τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Νέες καλλιέργειες κάθε χρόνο εμπλουτίζουν την παραγωγή και δυναμώνουν τον πρωτογενή τομέα. Η Γιορτή του Ακτινιδίου έχει τη σταθερή υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις διήμερες εκδηλώσεις αλλά και να δοκιμάσουν προϊόντα και γλυκίσματα με βάση το ακτινίδιο.

Για τη γιορτή δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου. Οι Νίκος Λιούπας, αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Αθλητισμού, Γιώργος Μανώλης, δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Λαδόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Νίκος Γκρίγκας, πρόεδρος Α.Σ. Πυργετού και Ομάδας Παραγωγών Ακτινιδίου, ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι τέτοιες δράσεις είναι «μεγάλης σημασίας για την τοπική κοινωνία γιατί φέρνουν σε πρώτο πλάνο και το ίδιο το προϊόν, αλλά και τους ανθρώπους της αγροτιάς και του μόχθου», καθώς και ότι «το ακτινίδιο είναι ένα εξωστρεφές προϊόν, που υπάρχει σε όλες τις αγορές, αλλά για να μπει με μεγαλύτερη δυναμική στα ευρωπαϊκά ράφια πρέπει να προσδιοριστεί ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)».

Το πρόγραμμα της Γιορτής Ακτινιδίου έχει ως εξής:

-Σάββατο, 26/10/2019: Επιμορφωτική ημερίδα για τους ακτινιδιοπαραγωγούς στην αίθουσα συνεδριάσεων της Τοπικής Κοινότητας Αιγάνης. 19:00-19:30: Δρ. Θωμάς Σωτηρόπουλος, διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων / Τμήμα Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα", με θέμα: "Θρέψη και λίπανση της ακτινιδιάς". 19:30-20:00: Δρ. Αντώνιος Ζαμπούνης, δόκιμος ερευνητής στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων / Τμήμα Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα", με θέμα: "Οι φυτοπαθολογικές ασθένειες της ακτινιδιάς: Αντιμετώπιση και νέες τάσεις φυτοπροστασίας".

-Κυριακή, 27/10/2019: Εκδηλώσεις στον χώρο εκθέσεων τοπικών προϊόντων (διασταύρωση Πυργετού- Εθνικής Οδού). 11:00 π.μ.: Χαιρετισμός του δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη. 11:10 π.μ.: Χαιρετισμοί επισήμων. 11:20 π.μ.: Χαιρετισμός του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού και Αιγάνης. 11:40 π.μ.: Ομιλία του κ. Αχιλλέα Νταβέλη, προέδρου του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), προέδρου του ομίλου ANIMUS. 12:00 μ.: Παραδοσιακοί χοροί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass