Λύτρωση στα πέναλτι για τον ΠΟE

Νίκησε 4-2 το Σούλι Παραμυθιάς (0-0 παρ.) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2019 22:29

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε χθες στο γήπεδο Ελασσόνας ο ΠΟΕ, ο οποίος νίκησε με 4-2 στα πέναλτι (0-0 παρ.) το Σούλι Παραμυθιάς (ομάδα Γ’ Εθνικής).
Πανάξια πρόκριση για την ομάδα του Ζήση Ζιάγκα, η οποία, ωστόσο, θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα, δηλαδή κατά τη διάρκεια του 90λέπτου και με λιγότερο κόπο. Με άλλα λόγια ο ΠΟΕ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική του ανωτερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κυρίως να αξιοποιήσει τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που δημιούργησε.
Ο αντίπαλος μπορεί να ήταν κατά μία κατηγορία μεγαλύτερος, ωστόσο η εικόνα της αναμέτρησης έδειχνε ακριβώς το αντίθετο. Ο ΠΟΕ ήταν κυρίαρχος, ήλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού, είχε την κυκλοφορία της μπάλας, επιθετικά ήταν ενεργός και απείλησε την αντίπαλη εστία, ωστόσο αποδείχθηκε φλύαρος στην τελική προσπάθεια (χάθηκαν επτά κλασικές ευκαιρίες μέσα στη μεγάλη περιοχή).
Επί της ουσίας η ομάδα της Ελασσόνας από τη χθεσινή αναμέτρηση -την οποία παρακολούθησαν περί τους 400 φιλάθλους- κρατάει μόνο την πρόκριση, ενώ στα αρνητικά καταγράφεται το γεγονός ότι στο επόμενο παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας θα αναγκαστεί να αγωνιστεί χωρίς τον κορυφαίο χθες Καραγκούνη, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 102’.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο ΠΟΕ παρατάχθηκε με τον Γούπο κάτω από τα δοκάρια, τους Σουγλή και Λαγό στο κέντρο της άμυνας, τους Αθανασούλη και Νταμπώση δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα, τους Χάμο, Πεπκολάι και Καραγκούνη στον χώρο της μεσαίας γραμμής, τους Ν. Μπαρλαγιάννη και Ματούλα δεξιά και αριστερά στην επίθεση και τον Ζηρδέλη σε ρόλο «φουνταριστού».
Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο για τον ΠΟΕ, καθώς στο 2’ και στο 4’ χάθηκαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Στην πρώτη περίπτωση ο Ματούλας ελίχθηκε πολύ ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή και από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα στον Ν. Μπαρλαγιάννη, ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται, με αποτέλεσμα το πλασέ που επιχείρησε από πολύ κοντά να καταλήξει στα χέρια του Διασσηνού. Στη δεύτερη περίπτωση ο Ματούλας έκλεψε την μπάλα από τον Μώκο, πάσαρε στον Ζηρδέλη, αλλά τελικά ο Καραγκούνης που μπήκε στη φάση με βεβιασμένο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 36’ όταν ο Παπαρούνας δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα από πολύ κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Ο ΠΟΕ που αναζητούσε διαρκώς το γκολ έχασε δύο ακόμα πολύ καλές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.
Συγκεκριμένα στο 43’ με τον Ν. Μπαρλαγιάννη, ο οποίος από πολύ κοντά δεν είχε καλό τελείωμα και στο 44’ όταν ο Ματούλας βρέθηκε τετ - α - τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα κι ενώ θα μπορούσε να τελειώσει ο ίδιος τη φάση θέλησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας σε συμπαίκτη του, για να διώξουν την τελευταία στιγμή οι φιλοξενούμενοι.
Ετσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, με τον ΠΟΕ να μπαίνει το ίδιο δυνατά στην επανάληψη, χάνοντας διπλή ευκαιρία στο 49’. Ο Ματούλας σούταρε από καλή θέση, ο Διασσηνός απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στον Χάμο, ο οποίος με νέο σουτ σημάδεψε ελάχιστα άουτ.
Στο 57’ ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλιδάκι του Ματούλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 59’ ο Ματούλας πάσαρε στον Ν. Μπαρλαγιάννη, ο οποίος επιχείρησε κοντινό πλασέ για να αποκρούσει ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
Κι ενώ ο ΠΟΕ πίεζε για το γκολ, στο 89’ το Σούλι Παραμυθιάς παραλίγο να κλέψει τη νίκη. Η μπάλα, μετά από γρήγορη επιθετική ενέργεια, κατέληξε στον Ντόκο μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά ο Γούπος επενέβη σωτήρια.
Έτσι το 0-0 διατηρήθηκε και με την ολοκλήρωση του 90λέπτου για να οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση. Και στα 30 λεπτά της παράτασης δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο, με μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή τη φάση του 102ου λεπτού όταν ο Καραγκούνης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (πολύ αυστηρή η απόφαση του διαιτητή κ. Στ. Λεωνίδα) και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Πρώτοι στη διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι με τον Γεωργάκη που ήταν εύστοχος, γράφοντας το 1-0. Ο Λαγός ισοφάρισε σε 1-1 για τον ΠΟΕ, ενώ ο Μώκος στη συνέχεια σημάδεψε το κάθετο δοκάρι για να παραμείνει έτσι το 1-1. Ο Χάμος έδωσε το προβάδισμα στον ΠΟΕ κάνοντας το 2-1, για να ισοφαρίσει σε 2-2 ο Ντόκος. Ακολούθησε ο Πεπκολάι, που ήταν εύστοχος, σημειώνοντας το 3-2, ενώ ο Καραμποΐκης έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με το 3-2 να παραμένει για τον ΠΟΕ. Στο κομβικής σημασίας τέταρτο πέναλτι για τον ΠΟΕ, ο Αθανασούλης ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για τον κυπελλούχο ΕΠΣΛ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Μέτρια, με αρκετά λάθη η διαιτησία του κ. Στ. Λεωνίδα της ΕΠΣ Τρικάλων. Βοηθοί του ήταν οι κ. Κ. Λεωνίδας και Π. Παπαγεωργόπουλος επίσης από την ΕΠΣ Τρικάλων. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Πεπκολάι (24’), Καραγκούνης (28’, 102’), Σουγλής (38’), Ν. Μπαρλαγιάννης (76’), Ματούλας (91’), Αναστασιάδης (54’), Γεωργάκης (74’) και Παπαρούνας (97’).
ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ζ. Ζιάγκας): Γούπος, Αθανασούλης, Νταμπώσης, Σουγλής, Λαγός, Ν. Μπαρλαγιάννης (101’ Γκαντούνας), Χάμος, Πεπκολάι, Ζηρδέλης (90’ Πετάνι), Ματούλας, Καραγκούνης.
ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (Ε. Τζιάρρας): Διασσηνός, Μούτσιος, Τάτσης, Διαμάντης, Γεωργάκης, Μώκος, Παπαρούνας (97’ Καραμποΐκης), Κύργιος (78’ Τσούνης), Αναστασιάδης (85’ Παππάς), Ντόκος, Κωσταμμένας (64’ Πλατιάς).

Τιμήθηκαν Β. Ζυγούρης και Ηλ. Κατσαρές
Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση του ΠΟΕ τίμησε δύο παλαίμαχους παίκτες της ομάδας, που στις 31 Οκτωβρίου του 1984 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνα είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Κυπέλλου Ελλάδας (5-1). Συγκεκριμένα τιμήθηκαν ο σκόρερ του τέρματος του ΠΟΕ σ’ εκείνο το παιχνίδι Ηλίας Κατσαρές και ο Βασίλης Ζυγούρης (νυν γενικός αρχηγός της ομάδας).

Αύριο η κλήρωση, ποιοι προκρίθηκαν από την 3η Ζώνη

Αύριο Τρίτη στις 11:00 το πρωί θα διεξαχθεί στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί η κλήρωση της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι αντίπαλοι του ΠΟΕ, που προκρίθηκαν από την 3η Ζώνη θα είναι οι Τηλυκράτης (Πρέβεζας/Λευκάδας), Θιναλιακός (Κέρκυρας) και Αταλάντη (Φθιώτιδας).
Τα αποτελέσματα της 3ης Ζώνης έχουν ως εξής:
Τηλυκράτης (Πρέβεζας/Λευκάδας) – ΑΟ Σελλάνων (Καρδίτσας) 3-1
Θιναλιακός (Κέρκυρας) – Ποταμιά (Ευρυτανίας)    2-1
ΠΟ Ελασσόνας (Λάρισας) – Σούλι Παραμυθιάς (Θεσπρωτίας) 4-2 πέν. (0-0 παρ.)
Αταλάντη (Φθιώτιδας) – Μετέωρα (Τρικάλων) 2-0

5.000 ευρώ στο ταμείο του ΠΟ Ελασσόνας
Το ποσό των 5.000 ευρώ θα μπει στο ταμείο του ΠΟΕ από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδας. Συγκεκριμένα το σωματείο θα λάβει 2.000 για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση και 3.000 ως πριμ πρόκρισης στη 2η φάση.

Ζ. ΖΙΑΓΚΑΣ: Θα μπορούσαμε να νικήσουμε πιο εύκολα

Την ικανοποίησή του για την πρόκριση της ομάδας του εξέφρασε ο τεχνικός του ΠΟΕ, Ζήσης Ζιάγκας ο οποίος τόνισε ότι η πρόκριση θα μπορούσε να επιτευχθεί πιο εύκολα αν η ομάδα του ήταν πιο αποτελεσματική στην τελική πάσα. Αναλυτικά:
«Είμαστε ευχαριστημένοι που περάσαμε, γιατί πετύχαμε τον στόχο μας. Είμαστε ευχαριστημένοι επίσης και από τον κόσμο που είχαμε στο γήπεδο. Αυτό τόνισα στα παιδιά μετά το παιχνίδι, ότι είναι ευκαιρία με την αγωνιστική μας εικόνα να κρατήσουμε αυτόν τον κόσμο στο γήπεδο.
Από κει και πέρα και σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι, είχαμε καλή εικόνα σαν ομάδα, δεδομένης της ζέστης, αλλά και της δυναμικότητας του αντιπάλου που ήταν μία κατηγορία μεγαλύτερος. Εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε τις φάσεις και θα μπορούσαμε στην αρχή να πετύχουμε γκολ και να κάνουμε πιο εύκολα τα πράγματα. Το ίδιο έγινε και στο β’ ημίχρονο. Πρέπει να βελτιωθούμε στην τελική πάσα.
Μετά την κόκκινη κάρτα προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι και να πάμε στα πέναλτι. Στα πέναλτι ήμασταν πιο τυχεροί, προκριθήκαμε και συνεχίζουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass