Εκπαιδευτικοί και μαθητές εργάζονται για την κλιματική αλλαγή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 15:30

Για πέντε ημέρες, εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Λετονίας, της Πορτογαλίας και από την Ελλάδα αποστολή του Γυμνασίου Πλατυκάμπου, συναντήθηκαν στην Ιταλία και οργάνωσαν κοινές δράσεις έρευνας και ανάδειξης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 «CHANCE» που φιλοξένησε το σχολείο: «Instituto Comprensivo Di Roncandelle» στην πόλη Brescia της Ιταλίας.

Είκοσι Ευρωπαίοι μαθητές με τους καθηγητές τους, στη συνάντηση αυτή εμβάθυναν τις γνώσεις τους για την κλιματική αλλαγή αλλά και ανέπτυξαν δεξιότητες επικοινωνίας και γλώσσας.

Οι μαθητές σαν μικροί μετεωρολόγοι, συνέλεξαν δεδομένα από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου, κατέγραψαν τις καιρικές συνθήκες, συνέκριναν θερμοκρασίες των χωρών τους, επεξεργάστηκαν στοιχεία και έκαναν γραφικά. Στο Torbieredel Sebino Nature Reserve, ένα λιμναίο οικοσύστημα, οι μαθητές παρατήρησαν υδρόβια πτηνά και φυτά και έμαθαν για τη βιοποικιλότητα με βιωματικό τρόπο.

Επισκέφθηκαν τη Βενετία, όπου ο εικαστικός καλλιτέχνης Andreco συνεργαζόμενος με τον καθηγητή Πανεπιστημίου Cà Foscari δημιούργησαν ένα Project «Climate04 - Sea Level Rise», ένα έργο μεταξύ τέχνης και επιστήμης και εξήγησαν στις ομάδες, με μια διαφορετική ματιά τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Στο Ambiente Parco οι ομάδες ενημερώθηκαν για το οικολογικό σπίτι και μέσα από εργαστήρια και παιχνίδια έμαθαν πώς με απλές κινήσεις μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια.

Όλους τους συμμετέχοντες συνάντησε ο Δήμαρχος και προϊστάμενοι δημοτικών υπηρεσιών της πόλης, καθώς και η Susanna Canselli, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων της αντίστοιχης Ιταλικής περιφέρειας.

Σ’ αυτή την εκπαιδευτική αποστολή συμμετείχαν 5 μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Πλατυκάμπου, ο διευθυντής του σχολείου Θεόδωρος Νταφούλης αλλά και οι εκπαιδευτικοί Νίκη Καμάρα και Γεωργία Νούλα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη σελίδα στο etwinning:https://twinspace.etwinning.net/70901ή στην ομάδα στο fb: Chance Erasmus+ https://www.facebook.com/groups/286432911979096/

Με την πρώτη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στην Ιταλία, οι επιδιωκόμενοι στόχοι που ήταν: γνωστικοί (μάθημα Ιταλικών και δημιουργικής γραφής, Ιστορίας), συναισθηματικοί και ψυχοκινητικοί (δέσιμο ομάδας, αλλαγή στάσεων και συμπεριφοράς, άρση στερεοτύπων) αλλά και η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, επιτεύχθηκαν πλήρως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass