Εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες καταδρομείς

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2019 18:02

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων ανακοινώθηκε η διοργάνωση δύο εκδηλώσεων «με συγκινητικές αναφορές και καταθέσεις τιμής και μνήμης, για τους ήρωες, που αθάνατοι στο πάνθεον της ελληνικής ιστορίας, θα παραδειγματίζουν με τη θυσία τους, όλες τις επερχόμενες γενεές.

Πρώτα στην Αγ. Μαρίνα, στο γραφικό εκκλησάκι στα στενά της Ρεντίνας, έγινε από την ΠΟΕΔ, με πλήθος μελών και φίλων όπως κάθε χρόνο, το μνημόσυνο του τελευταίου Βυζαντινού αυτοκράτορα της Βασιλεύουσας, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που έπεσε ένδοξα, μαχόμενος με περισσή ανδρεία, ενάντια στους Τούρκους.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε η ομιλία του προέδρου της ΠΟΕΔ, Δημ. Γεωργάκη ενώ στη συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι μετέβησαν στο στρατόπεδο αντιστρατήγου Γ. Κατσάνη, στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, όπου τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, σεβ. Ιωάννη, το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Καταδρομέων στους ιερούς του έθνους μας αγώνες».

Παρόντες ήταν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, Κων. Φλώρος, ο διοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ Κων. Γούναρης, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Σπ. Μιλτιάδης, διοικητές Σχηματισμών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Καταδρομών, συγγενείς και φίλοι των πεσόντων καταδρομέων, μέλη Λεσχών της ΠΟΕΔ και έφεδροι πολεμικών Οργανώσεων όπου με τις σημαίες και τα λάβαρά τους, παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη τελετή που γίνεται κάθε χρόνο, στη μνήμη των πεσόντων καταδρομέων, στους αγώνες του Έθνους.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔ «αθάνατη η μνήμη των 89 πεσόντων αξιωματικών και των 595 καταδρομέων του Ιερού Λόχου, της Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ Μοιρών Καταδρομών, του 480 ΤΔΒ, του Κ.Ε.Μ.Κ., και της Α', 31, 32, 33, 34 Μοιρών Καταδρομών στην Κύπρο. Κυρηναϊκή θάλασσα, Αιγαίο, Ρούμελη, Γράμμο, Βίτσι, Σινιάτσικο, Εύβοια, Σούλι, Όλυμπος, Μουργκάνα, Βέρμιο είναι μερικοί από τους τόπους θυσίας των καταδρομέων που δεν δίστασαν να θυσιάσουν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας. Τιμούμε τους νεκρούς μας και δεν θα διστάσουμε να συντρίψουμε οποιοδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας».

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass