Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2020 15:10

ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Προς αναθεώρηση των διατάξεων για τη συνεπιμέλεια τέκνων

ΑΘΗΝΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ανακοίνωσε από τη Βουλή τη σύσταση ομάδας εργασίας για την αναθεώρηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου που αφορούν στο ζήτημα της συνεπιμέλειας των τέκνων.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου, δεσμεύτηκε ότι «η υπό σύσταση ομάδα εργασίας δεν εκκινεί απλώς έναν διάλογο, αλλά δρομολογεί την οριστική επίλυση του ζητήματος» και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κεντρικό μέλημα του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι, πρωτίστως, το συμφέρον των παιδιών και, βεβαίως η προστασία των δικαιωμάτων και των δύο γονέων».

Ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναθεώρησης των σχετικών διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου, ο κ. Τσιάρας ανέφερε: «Φιλοδοξούμε όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι».

 

* * *

ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ

Kουκουλοφόροι άδειασαν μονοκατοικία εφοπλιστή

ΑΘΗΝΑ

Σε σπίτι γνωστού εφοπλιστή στην Εκάλη εισέβαλαν ένοπλοι δράστες φορώντας κουκούλες, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Οι δράστες αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού, εισέβαλαν σε αυτό και ακινητοποίησαν τη Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό που βρισκόταν στο χώρο. Με την απειλή όπλων οι ληστές την ανάγκασαν να τους πει που βρίσκονταν κρυμμένα στο σπίτι χρήματα και κοσμήματα.

Οι ληστές αφού έκαναν άνω κάτω το σπίτι, κατάφεραν να βρουν τα πολύτιμα αντικείμενα και τα μετρητά, τα οποία και άρπαξαν προτού εξαφανιστούν. Στη συνέχεια η άτυχη οικιακή βοηθός ειδοποίησε την αστυνομία καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού απουσίαζε στο εξωτερικό και μετά την κατάθεσή της στους αστυνομικούς ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών.

 

* * *

Προφυλακίστηκε ένας για τη δολοφονία του 28χρονου φιλάθλου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για το θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου, στη διάρκεια επεισοδίου μεταξύ οπαδών την περασμένη Κυριακή, πριν από τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Αρη – ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την πολύωρη ανακριτική διαδικασία και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στις φυλακές ο 24χρονος συλληφθείς, ενώ ο συγκατηγορούμενός του στην ίδια υπόθεση, ηλικίας 26 ετών, αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass