ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:

Κανένα κρούσμα, 318 άσκοπες μετακινήσεις

Δημοσίευση: 24 Απρ 2020 18:43

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Μετά την περίπτωση του 48χρονου Καμερουνέζου που ανησύχησε έντονα την κοινωνία της Καρδίτσας καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, δεν διαπιστώθηκε κανένα νέο κρούσμα προσβολής από τον COVID-19 στον Νομό.


Όλα τα δείγματα του ιατρικού και κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού που το βράδυ της Μ. Τρίτης 13 Απριλίου 2020 κατά την επίσκεψη του μετανάστη στο Νοσοκομείο, τον είχε περιθάλψει βγήκαν στις εξετάσεις αρνητικά, ενώ η προληπτική επταήμερη καραντίνα τους έληξε χθες Τετάρτη 22/4/2020.
Επίσης, σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 λήγει και η 14ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα όπου είχαν υποχρεωθεί για προληπτικούς λόγους οι 31 επιβάτες και ο οδηγός του λεωφορείου με το οποίο ο Καμερουνέζος είχε επιστρέψει την Παρασκευή 10 Απριλίου από την Αθήνα στην Καρδίτσα.
Να σημειωθεί ότι σε 14ήμερη προληπτική καραντίνα είχαν μπει οι επτά συγκάτοικοι του 49χρονου και συνολικά 43 μετανάστες ωφελούμενοι του προγράμματος «ESTIA» που υλοποιεί στην Καρδίτσα η ΑΝΚΑ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Άπαντες μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα προσβολής από τον ιό, ενώ ο Καμερουνέζος που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας είναι καλά στην υγεία του.
Η αστυνομία συνεχίζει πάντως εντατικά τους ελέγχους σε οδηγούς αυτοκινήτων και πολίτες εντός των ορίων του Νομού. Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί συνολικά 318 παραβάσεις που αφορούν αδικαιολόγητες μετακινήσεις κατά τις οποίες επιβλήθηκαν προβλεπόμενα πρόστιμα.
Για δε τους τρεις καταυλισμούς ΡΟΜΑ σε Σοφάδες και Καρδίτσα, η Διεύθυνση Αστυνομίας υλοποιεί ολοκληρωμένο σχέδιο ελέγχου της εισόδου – εξόδου και των μετακινήσεων γενικά των διαμένοντων, διαθέτοντας δεκάδες άνδρες και περιπολικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass