«Η Θράκη παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης xριστιανών και μουσουλμάνων»

TONIΣΕ Η ΠτΔ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ - ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΗΣ, ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 9:00

ΑΘΗΝΑ
Στην Ξάνθη βρέθηκε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Θράκη. «Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων», δήλωσε  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Θράκη.


 «Η Θράκη είναι το ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι πολίτες μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά και να αγωνίζονται για το κοινό τους μέλλον», είπε η κ. Σακελλαροπούλου και αναφέρθηκε στις επισκέψεις που έκανε σε επιχειρήσεις της περιοχής, λέγοντας: «Βρέθηκα χθες και σήμερα κοντά σε επιχειρήσεις και παραγωγούς που στηρίζουν την παραγωγική και αναπτυξιακή προσπάθεια της ακριτικής Θράκης. Που ακόμα και μέσα στην κρίση κατάφεραν όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, να επεκτείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να στηρίξουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν πλούτο για τη χώρα».
Επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τον δυναμισμό τους, την ποιότητα των προϊόντων που παράγουν, την τεχνολογία που χρησιμοποιούν και για το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης δεν το έβαλαν κάτω και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και να αναπτύσσονται στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης της ακριτικής Θράκης επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πρόκειται για τη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών SunlightRecycling, το οινοποιείο Κίκονες, τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια βάμβακος και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση γυναικών Γενισέα που παράγει πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις παραπάνω επιχειρήσεις και ενημερώθηκε αναλυτικά από τους υπεύθυνους για τις δραστηριότητές τους.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά σχολίασε τη φιέστα του Ταγίπ Ερντογάν στην Αγ. Σοφιά λέγοντας ότι εκτός από τη θρησκευτική και τη συναισθηματική αξία που έχει για εμάς, είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και κανείς δεν μπορεί να το βεβηλώσει.
Επίσης τόνισε ότι χρειάζεται εγρήγορση, όχι εφησυχασμός, ενιαίο, αρραγές μέτωπο, να χαράξουμε μία σύγχρονη εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία, καθώς έχει περάσει από την λεκτική προκλητικότητα, στην επιθετικότητα στην πράξη. «Μιλώντας στον πρωθυπουργό, του είχα πει ότι θα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα στον Έβρο. Προφανώς πρέπει να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Δεν είναι ελληνικά σύνορα, είναι ευρωπαϊκά σύνορα, και το έχουμε πει πολλές φορές ότι η Τουρκία εκβιάζει την Ευρώπη με το προσφυγικό. Πίσω από όλα αυτά, υπάρχει η αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας. Μην σκεφτόμαστε ότι επειδή έχουμε περάσει ένα χειμώνα και μετά μπήκαμε στην πανδημία με τον κορονοϊό, ότι τα αφήσαμε πίσω. Χρειάζεται εγρήγορση όχι εφησυχασμός. Χρειάζεται ενιαίο, αρραγές μέτωπο, να χαράξουμε μία σύγχρονη εθνική στρατηγική, να χαράξουμε τις κόκκινες γραμμές μας, να δείξουμε αποφασιστικότητα. Έτσι ο ελληνικός λαός θα αισθανθεί ασφαλής. Πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να καθίσουμε σε ένα τραπέζι για να τα συζητήσουμε», τόνισε η κ. Γεννηματά.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠEΞ
Εν τω μεταξύ η Τουρκία απάντησε με προκλητικό τρόπο στην Ελλάδα, μετά την προχθεσινή κακόγουστη φιέστα για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης και την ανάγνωση αποσπασμάτων μέσα στην Αγιά Σοφιά. Απάντηση στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταδίκαζε την προκλητική φιέστα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, έδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ  Χαμί Ακσόι.
«H Ελλάδα, κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες και δεν έχουν αποτέλεσμα» αναφέρει η ανακοίνωση του Χ. Ακσόι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass