«Ηλεκτροκίνητη» η ΔΕΥΑ Καρδίτσας

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ ΔΥΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 16:26

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Δύο νέα μικρά και ευέλικτα οχήματα πόλης που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια και είναι άκρως φιλικά προς το περιβάλλον προμηθεύθηκε για τις ανάγκες της η ΔΕΥΑ Καρδίτσας. Τα ηλεκτροκίνητα διθέσια οχήματα παρελήφθησαν από τη δημοτική επιχείρηση παρουσία και του δημάρχου Καρδίτσας και προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Φωτ. Αλεξάκου, του αντιπροέδρου κ. Χρ. Δημακόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων της επιχείρησης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα οχήματα της ΔΕΥΑΚ, παρόλο τις μικρές διαστάσεις τους, -έχουν μήκος μόλις 2,25 εκατοστά και  βάρος  670 κιλά μαζί με τις μπαταρίες-  που τους επιτρέπει να σταθμεύουν οπουδήποτε, ακόμα και κάθετα, φιλοξενούν άνετα στο εσωτερικό τους δύο άτομα. Έχουν αυτονομία  100 χλμ. και μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα, δεν ρυπαίνουν και δεν παράγουν θόρυβο. Η ενέργεια που αντλούν  για κάθε 100 χιλιόμετρα αντιστοιχεί σε 1€, ενώ και τα έξοδα συντήρησης είναι εξαιρετικά χαμηλά, καθώς δεν έχουν μηχανικά μέρη που απαιτούν λίπανση, ρύθμιση κ.λπ., και δεν πληρώνουν, όπως είναι φυσικό, ούτε τέλη κυκλοφορίας. Με μια πλήρη φόρτιση, -που απαιτεί 6-7 ώρες στο οικιακό δίκτυο και πολύ λιγότερο σε δημόσιους φορτιστές ή ταχυφορτιστές- κάθε όχημα μπορεί να κινηθεί για απόσταση 100 χιλιομέτρων, που είναι υπέρ αρκετά για το σύνολο σχεδόν των μετακινήσεων στην πόλη σε μία ημέρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass