Προχωρά το έργο αποχέτευσης σε Αμπελάκια – Φλαμουλάκι!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2018 17:10

ΤΡΙΚΑΛΑ

Μετά τα 3.500.000€ για τον Πυργετό, τα 500.000€ για τη Σωτήρα, τα 150.000€ για το Ριζαριό, άλλα 2.500.000€ προϋπολόγισε η ΔΕΥΑΤ από το ταμείο της για αποχέτευση σε Φλαμουλάκι και Αμπελάκια.

Δύο οικισμοί της πόλης των Τρικάλων που μέχρι τώρα δεν διέθεταν δίκτυο ακαθάρτων.

Και, όπως και στον Πυργετό, το έργο προχωρά άμεσα, αφού χθες 28 Δεκεμβρίου 2018 αναρτήθηκε προς δημοπράτηση το έργο. Το όνομά του είναι «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στους οικισμούς Αμπελάκια και Φλαμουλάκι» και είναι σαφές, ότι ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ υλοποιούν και με αυτό το έργο, το πλήρες πρόγραμμα βελτίωσης των συνθηκών ζωής για τους κατοίκους των Τρικάλων.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης λυμάτων στους οικισμούς Αμπελάκια και Φλαμουλάκι του Δήμου Τρικκαίων. Η μελέτη αντιμετωπίζει την αποχέτευση των λυμάτων σχεδόν στο σύνολο των εν λόγω περιοχών.

Για κάθε οικισμό (Φλαμουλάκι και Αμπελάκια) θα κατασκευαστεί ξεχωριστό δίκτυο αποχέτευσης το οποίο θα καταλήγει σε αντίστοιχο αντλιοστάσιο.

Επιλέχτηκαν αγωγοί πολυαιθυλενίου δομημένου τοιχώματος για το δίκτυο, γιατί η περιοχή εμφανίζει υψηλό υδροφόρο ορίζοντα, η στεγανότητα της σύνδεσης των αγωγών είναι πολύ αποτελεσματική και υπάρχουν ικανοποιητικές συνθήκες ροής σε πολύ μικρές κλίσεις.

Τα αντλιοστάσια που θα κατασκευαστούν, θα οδηγούν τα λύματα του οικισμού σε φρεάτιο του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης της ΔΕΥΑΤ.

 Συνολικά θα κατασκευαστούν νέοι βαρυτικοί αγωγοί συνολικού μήκους 12,8 χλμ. και καταθλιπτικοί αγωγοί συνολικού μήκους 720 μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass