Χιόνι και πολικές θερμοκρασίες στον νομό Λάρισας

«ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ» ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙΕΡΕΣ -ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ -ΝΕΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2019 22:14

Επέλαση του χιονιά δέχθηκε χθες ο νομός Λάρισας. Δήμοι και Περιφέρεια Θεσσαλίας, με εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, κατέβαλαν συνεχείς προσπάθειες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να διατηρήσουν την ασφάλεια του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, αλλά και των δρόμων μέσα στις πόλεις.

Στα λευκά ντύθηκε και η πόλη της Λάρισας, όπου η χιονόπτωση ξεκίνησε από τις πρωινές ώρες και άλλαξε το τοπίο της και τους ρυθμούς της. Σε πολλές περιοχές της και κυρίως στη νότια πλευρά της πόλης, παρατηρήθηκε πιο έντονη πτώση και πυκνότητα χιονιού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πυκνότερες στρώσεις του στην επιφάνεια του εδάφους.

Σε εγρήγορση βρισκόταν ο μηχανισμός αντιμετώπισης των δυσμενών καιρικών φαινομένων του Δήμου Λαρισαίων, με επτά εκχιονιστικά οχήματα και αλατιέρες, τα οποία επιχείρησαν διανοίξεις δρόμων και ρίψεις αλατιού, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, εντός και εκτός πόλης, όπως στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας, Ραχούλα, Ελευθεραί, στην Τερψιθέα, στην περιφερειακή οδό Τρικάλων και σε γέφυρες.

Ποσότητες αλατιού έχουν διανεμηθεί σε όλες τις δομές του Δήμου Λαρισαίων και σε περίπτωση που κάποιος συμπολίτης επιθυμεί να προμηθευτεί αλάτι, θα πρέπει να επισκεφθεί το Φυτώριο της Διεύθυνσης Πρασίνου (Γιάγκου 1, Νεάπολη), όπου λειτουργεί το Συντονιστικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410-614.637, 2410-622.956, 2410-612.748).

Ο Δήμος Λαρισαίων παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας τα επόμενα 24ωρα, καθώς προβλέπεται επιδείνωση του καιρού σήμερα, με συνεχή χιονόπτωση μέχρι τις βραδινές ώρες και θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο.

Μάλιστα, αυξημένη εκτιμάται ότι θα είναι αύριο Σάββατο, η επικινδυνότητα στους δρόμους, καθώς αναμένεται έλευση ολικού παγετού, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους -10 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη, ενώ η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Ο ολικός παγετός θα συνεχιστεί και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λαρισαίων η δομή φιλοξενίας αστέγων είναι ανοικτή και υποδέχεται αστέγους, ενώ σε 24ωρη λειτουργία και ετοιμότητα βρίσκεται και ο Συμβουλευτικός Σταθμός των Κοινωνικών Υπηρεσιών, με τα εξής τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410-680.220, 6970-236.181.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Σε αγώνα δρόμου επιδόθηκαν από τα ξημερώματα της Πέμπτης μέχρι και χθες το βράδυ, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με τριάντα εκχιονιστικά και αλατιέρες, στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών και στο εθνικό οδικό δίκτυο, όπου εκτιμάται ότι έγινε ρίψη τουλάχιστον 300 τόνων αλατιού.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, κ. Χρήστο Καραμπούζη, «οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην διακινδυνεύουν μετακινήσεις με φθαρμένα ελαστικά, ενώ πρέπει να προμηθευτούν αλυσίδες για ορεινούς προορισμούς του νομού Λάρισας».

Υποστηρίζει δε «μεγάλη επικινδυνότητα παρουσιάζουν τα εξής σημεία: ο δρόμος προς Σπηλιά, καθώς εκδηλώθηκε χιονοθύελλα (εκχιονιστικό μηχάνημα βρίσκεται σε συνεχή κίνηση για τον καθαρισμό του), η επαρχιακή οδός Λουτρού - Άκρης στον Δήμο Ελασσόνας, η Μελούνα και ο δρόμος προς Καλλιπεύκη». Επισημαίνει δε, ότι ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στον δρόμο στους Χαλκιάδες Φαρσάλων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της Ελασσόνας, στην Επαρχιακή Οδό Ελάφου-Σκλήθρου και στην Επαρχιακή Οδό Μεγαλόβρυσου – Ανατολής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ στα όρια του νομού Λάρισας, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων, λόγω των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών, συνέπεια της χιονόπτωσης, με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, καθώς και την πρόβλεψη τροχαίων ατυχημάτων.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΚΤΕΛ

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, το ΚΤΕΛ Λάρισας αναστέλλει σήμερα τα δρομολόγια από Λάρισα προς: Πυργετό - Κρανιά - Ραψάνη, Καρύτσα-Στόμιο-Ομόλιο, Καλλιπεύκη, Αμπελάκια, Σπηλιά, Ανατολή, Σκλήθρο, Ελαφο, Καλαμάκι, Μελιβοία, Βελίκα, Αγιόκαμπο, Βερδικούσια, Βλαχογιάννη και όλα τα χωριά της επαρχίας Ελασσόνας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass