Με χιόνια και σφοδρούς ανέμους χτύπησε τον ν. Λάρισας η «Ωκεανίς»

* ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ * ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ * ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Πιο εξασθενημένη έφτασε τελικά στη Λάρισα η κακοκαιρία «Ωκεανίς», παρά τις αρχικές προβλέψεις των μετεωρολόγων για «ιστορικό χιονιά», καθώς στα λευκά ντύθηκαν μόνο τα ορεινά του νομού.

Ωστόσο ορισμένοι δήμοι αντιμετώπισαν προβλήματα με τη χιονόπτωση, τους σφοδρούς ανέμους και τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος. Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα έμειναν για λίγη ώρα ο Αμπελώνας, τμήμα της Γιάννουλης και περιοχές στον Δήμο Τεμπών και Αγιάς. Τα προβλήματα προκλήθηκαν, κατά τις πρώτες πληροφορίες, από πτώσεις κολόνων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Στην πόλη της Λάρισας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, αν και το κρύο ήταν τσουχτερό… Λόγω των χιονοπτώσεων, αλυσίδες χρειάζονται όλα τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού. Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει χαμηλές θερμοκρασίες (0-5 βαθμούς Κελσίου) και πιθανότητα χιονόπτωσης και στην πόλη τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε ύφεση των φαινομένων.

ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ανακοίνωσε πως η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς: Γόννων - Καλλιπεύκης από το 5ο έως το 22ο χλμ., Συκουρίου - Σπηλιάς από το 6ο χλμ. Σ.Σ. Ραψάνης - Ραψάνη από το 6ο χλμ., Πυργετού - Κρανιάς από το 4ο χλμ. και Κόκκινου Νερού – Καρίτσας.

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Ο ΚΙΣΣΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») του Κ. Τσόλα

Στο μεταξύ χωρίς προβλήματα μέχρι χθες το βράδυ ο Τύρναβος, ο Αμπελώνας και τα χωριά του Δήμου Τυρνάβου από τη νέα κακοκαιρία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών ωστόσο είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο. Στην ορεινή Σπηλιά όμως το χιόνι έφτασε τα 40 εκατοστά. Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της κοινότητας Βασίλης Νταής τόνισε ότι από το πρωί χθες άμεση είναι η κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου Τεμπών όπου αλατιέρες ρίχνουν αλάτι στον επαρχιακό δρόμο Σπηλιάς – Συκουρίου όπου η κυκλοφορία γινόταν κανονικά. Πρόβλημα ίσως υπάρξει σήμερα, αν κατά τη διάρκεια της νύχτας το χιόνι παγώσει στο οδόστρωμα. Μέριμνα υπάρχει παράλληλα ώστε να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί και για τα ποιμνιοστάσια. Χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Αστέριο Σαΐτη, και στα υπόλοιπα ορεινά χωριά του Δήμου Τεμπών όπου μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια έριξαν αλάτι στους επαρχιακούς δρόμους και ιδιαίτερα προς την Καλλιπεύκη όπου το χιόνι έφτασε τα 20 εκατοστά. Ο Δήμος Τεμπών διαθέτει 50 τόνους αλάτι για την αντιμετώπιση του παγετού. Στα ορεινά του Ολύμπου και στα χωριά Σκαμνιά και Καρυά η κακοκαιρία δεν είχε έντονα φαινόμενα. Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της Σκαμνιάς Ολύμπου Κώστας Μωραΐτης σημείωσε ότι τα μηχανήματα είναι έτοιμα, αν χρειαστεί να ριχθεί αλάτι στους δρόμους για την αποφυγή του παγετού τις νυχτερινές ώρες. Τέλος στον Δήμο Τυρνάβου δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ωστόσο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τσιόπα ο μηχανισμός του Δήμου είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») του Γ. Γκαντέλου

Εξάλλου λίγο πριν τις 9 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε χιονόπτωση στις ημιορεινές περιοχές του Δήμου Φαρσάλων, με μεγάλο υψόμετρο (πρ. Δήμος Ναρθακίου), όπως η Σκοπιά Φαρσάλων (400 μ.) και στη συνέχεια επεκτάθηκε τις επόμενες ώρες σε χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας στην πόλη των Φαρσάλων έπεφτε χιονόνερο. Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη την επαρχία.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Άκρως χειμωνιάτικη ήταν η χθεσινή μέρα για την περιοχή του Δήμου Αγιάς, με χιόνια στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Η «Ωκεανίς» έκανε την εμφάνισή της από πολύ νωρίς το πρωί στα ορεινά και γρήγορα στα ημιορεινά και πεδινά τμήματα. Κύρια χαρακτηριστικά της ήταν, από τη μια, η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία υποχώρησε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κατά δώδεκα βαθμούς Κελσίου αγγίζοντας χθες το απόγευμα τους μηδέν και, από την άλλη, οι σφοδροί άνεμοι, βόρειοι και βορειοανατολικοί, που οι ριπές τους έφτασαν μέσα στη μέρα τα 60 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η Ανατολή, το Μεγαλόβρυσο, η Μελιβοία, η Καρίτσα, το Σκλήθρο, η Έλαφος και η Σκήτη δέχτηκαν το περισσότερο χιόνι. Μέσα στην Αγιά χιόνιζε όλη τη μέρα με αυξομειώσεις στην ένταση, ενώ κατά διαστήματα επικρατούσαν συνθήκες χιονοθύελλας. Στο κέντρο της κωμόπολης η χιονόστρωση ξεπέρασε τους πέντε πόντους μη δημιουργώντας φυσικά σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Προβλήματα είχαμε στα προαναφερόμενα χωριά, όπου σύμφωνα με ενημέρωση από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς χθες στις 5 το απόγευμα χρειάζονταν αντιολισθητικές αλυσίδες από το 10ο χιλιόμετρο Δήμητρας – Ανατολής, σε όλον τον δρόμο Ανατολή – Μεγαλόβρυσο, από το 3ο χλμ. Καλαμακίου – Ελάφου, σε όλον τον δρόμο Έλαφος – Σκλήθρο, στον δρόμο Αγιόκαμπος – Σκλήθρο, από το 3ο χλμ. Αγιάς – Μελιβοίας και στον δρόμο Μελιβοία – Βελίκα. Αλυσίδες ήταν απαραίτητες και στον δρόμο Κόκκινο Νερό – Καρίτσα. Μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας επιχειρούσαν συνεχώς όπου χρειαζόταν, ενώ αλάτι ρίχτηκε σε δρόμους μεταξύ των οικισμών, αλλά και μέσα σ’ αυτούς, όπου, βέβαια, κρινόταν απαραίτητο κι όπου αυτό ήταν εφικτό. Το ΚΤΕΛ Λάρισας πραγματοποίησε τα κεντρικά του δρομολόγια Λάρισα – Αγιά – Λάρισα. Στην παραλιακή ζώνη επικρατούσαν πολύ ισχυροί άνεμοι με τη θάλασσα να είναι τρικυμιώδης. Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέσα στην Αγιά, αλλά και σε πολλά από τα χωριά της σημειώνονταν αλλεπάλληλες στιγμιαίες ή και ολιγόωρες διακοπές ρεύματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass