ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ Κ.ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Επικράτηση του Β. Τσιάκου στον Δήμο Καρδίτσας

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 18:00

Σαρωτική ήταν η νίκη του κ. Κώστα Αγοραστού, στις περιφερειακές εκλογές που έγιναν χθες στο Νομό Καρδίτσας με υψηλό ποσοστό άνω του 55% και πάνω από 30% διαφορά από τον δεύτερο κ. Νίκο Τσιλιμίγκα, τον οποίο υποστηρίζουν το ΚΙΝ.ΑΛ. και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Παράλληλα, στις δημοτικές εκλογές, ο μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος, επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα ο Τόπος μας» που είχε το «γαλάζιο χρίσμα» στον Δήμο Καρδίτσας, διέγραψε καθαρή νίκη κοντά στο 40% και με διαφορά άνω του 12% από τους άλλους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου: νυν Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών» κ. Φώτη Αλεξάκου, του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυνατή Καρδίτσα» κ. Κώστα Παπαλού, του επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Βασίλη Κρανιά, του επικεφαλής του συνδυασμού  «Καρδίτσα από την αρχή» κ. Κώστα Γκαβογιάννη και του επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕ.Σ.ΤΩΡ. κ. Ηλία Σχορετσανίτη.

Στους υπόλοιπους έξι Δήμους του Νομού, με βάση τα αποτελέσματα που είχαν εκδοθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 26ηςΜαΐου, στον Δήμο Αργιθέας τη νίκη κατακτά ο κ. Στεργίου έναντι του δεύτερου κ. Χασιώτη και του νυν Δημάρχου κ. Τσιβόλα. Στον Δήμο Σοφάδων ο νυν Δήμαρχος κ. Σκάρλος (Ν.Δ.) έχει την πρωτιά, με μικρή όμως διαφορά περίπου 2,5% από τον πρώην Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο (ΚΙΝ.ΑΛ. – ΣΥΡΙΖΑ), με τρίτο να έρχεται τον κ. Στουρνάρα (Κ.Κ.Ε.). Στον Δήμο Παλαμά, ο νυν Δήμαρχος κ. Σακελλαρίου (ΚΙΝ.ΑΛ. – ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) φαίνεται να επικρατεί του δεύτερου κ. Καραλή (Ν.Δ.) και του τρίτου κ. Πολυγένη (Κ.Κ.Ε.). Στους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου, οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι αμφίρροπες. Στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα οι κ.κ. Τσιαντής και Νάνος θα παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή, με τρίτο να έρχεται τον κ. Ελευθερίου (Κ.Κ.Ε.). Ενώ στον Δήμο Μουζακίου ο κ. Στάθης και η κ.Ντούρβα δίνουν σκληρή μάχη, με τρίτη την κα Διαμαντοπούλου, τέταρτο τον κ. Καρύδα και πέμπτο τον κ. Γιώτη (Κ.Κ.Ε.).

Σε ότι αφορά στις Ευρωεκλογές, στο 20% περίπου των 368 Εκλογικών τμημάτων του Νομού Καρδίτσας, τα αποτελέσματα ήταν Ν.Δ. 38%, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 26%, ΚΙΝ.ΑΛ. 9%, Κ.Κ.Ε. 5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3,5%.

Να σημειωθεί ότι η εκλογική διαδικασία κύλησε με ομαλότητα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε ολόκληρο το νομό, εκτός βέβαια από το γενικό φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε όλη τη χώρα με την μη παρουσίαση αρκετών μελών εφορευτικών επιτροπών στα Εκλογικά Κέντρα.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass