Δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις ζητά ο Β. Τσιάκος

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2019 17:19

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τις πληγείσες από την κακοκαιρία αγροτικές εκτάσεις στις κοινότητεςΚαλλιφωνίου, Ρούσου, Ζαιμίου, Αγιοπηγής και Καλλιθήρου, επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης και νεοεκλεγείς δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Ο κ. Τσιάκος συνοδευόταν και από τον διευθυντή του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Λάρισας του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο και το στέλεχος του Οργανισμού κ. Σπ. Σπυρόπουλο. Στις επισκέψεις του ενημερώθηκε από τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής για τις ζημιές που προκάλεσε στις καλλιέργειες η χαλαζόπτωση και ο ισχυρός άνεμος που επικράτησαν το απόγευμα της Κυριακής. Όπως διαπίστωσε υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου η καταστροφή είναι ολοκληρωτική σε καλλιέργειες βαμβακιού, καπνών, πιπεριάς, τριφυλλιού, αλλά και σε αμπέλια. Επίσης ζημιές υπάρχουν και σε αγροτικές και κτηνοτροφικές κατασκευές.

Ο αντιπεριφερειάρχης αμέσως μετά τις επισκέψεις και την ενημέρωση δήλωσε: «…Αυτή την ώρα πρώτα μέλημα είναι να γίνουν γρήγορες και δίκαιες εκτιμήσεις ώστε να εκκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων. Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με το δήμαρχο Σοφάδων κ. Σκάρλο που και στην δική του περιοχή και ειδικότερα στα χωριά Ανάβρα, Μελισσοχώρι, Λουτρό, και Δασοχώρι καταγράφηκαν σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες, θα στείλουμε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, την οποία θα κοινοποιήσουμε και στον συμπολίτη υπουργό δικαιοσύνης κ. Κων/νο Τσιάρα, όπως και στους νεοεκλεγέντεςτοπικούς βουλευτές κ.κ. Γ. Κωτσό, Α. Σκόνδρα και Σπ. Λάππα με την οποία θα ζητούμε την επίσπευση των προβλεπομένων διαδικασιών από την πλευρά του ΕΛΓΑ. …Η αντίδραση και η πρόνοια της πολιτείας θα πρέπει να είναι άμεση» κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Βασίλης Τσιάκος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΑΣΚ

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας για τις καταστροφές στην οποία ,μεταξύ άλλων αναφέρεται:… Από τις ζημιές που προκλήθηκαν αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι διαχρονικές ευθύνες των Κυβερνήσεων και του ΕΛΓΑ που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο αντιχαλαζικής προστασίας, παρόλο που σήμερα η επιστήμη προσφέρει σύγχρονες τεχνικές που επιτρέπουν την έγκαιρη πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινόμενων και τη λήψη κατάλληλων μέτρων πρόληψης.

Καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και τους Αγροτικούς Συλλόγους σε κάθε χωριό, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας

διεκδικώντας:

– Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες και να προχωρήσουν σε γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς.

- Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς καθυστερήσεις.

-Αντιχαλαζική προστασία, με εναέρια και επίγεια μέσα, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους.

– Να αναπληρωθεί άμεσα το χαμένο εισόδημα των πληγέντων παραγωγών, με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass