Νέα κονδύλια για την παραλιακή σύνδεση Λάρισας-Μαγνησίας

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΡΑΚΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ- Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2019 22:25

Την εξασφάλιση επιπλέον 7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του παραλιακού οδικού τμήματος Ρακοπόταμος Λάρισας - Κεραμίδι Μαγνησίας πέτυχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά τη σχετική ανακοίνωση από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρη, ανεβάζοντας ουσιαστικά τον συνολικό προϋπολογισμό σε 17 εκατ. ευρώ.

Εξέλιξη που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για τη δημοπράτηση του έργου, που αποτελεί ένα από τα 8 συνολικά έργα που ενέταξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών.

Η οδική σύνδεση του παραλιακού άξονα των δύο νομών, Λάρισας και Βόλου, αποτελεί ένα αίτημα δεκαετιών, που χαρακτηριζόταν «δύσκολο έργο, καθώς απαιτούσε αρκετά χρήματα και πολλές περιβαλλοντικές μελέτες». Ωστόσο, όπως δήλωσε στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός «με επιμονή και υπομονή, με σωστό προγραμματισμό και χτυπώντας τις κατάλληλες πόρτες καταφέραμε σήμερα να φθάσουμε στον επιθυμητό προϋπολογισμό και να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου».

Όπως σημειώνεται και στη σκοπιμότητα του έργου (Ρακοπόταμος – Κεραμίδι) «αυτό αποτελεί την αρχή για την παραλιακή σύνδεση των νομών Λάρισας και Μαγνησίας και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένου ορεινού δικτύου από τον νότο προς τον βορρά: Αργαλαστή, Ζαγορά, Αγιά, Πυργετός. Οι περιοχές αυτές συγκροτούν την ανατολική παραλιακή ζώνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ν. Μαγνησίας, Ν. Λάρισας) με κοινά χαρακτηριστικά ως προς τη μορφολογία του ανάγλυφου και το σημαντικό απόθεμα φυσικού περιβάλλοντος. Αποτελούν περιοχές απομακρυσμένες από τα κύρια αστικά κέντρα και άξονες ανάπτυξης με ιδιαίτερα αναπτυξιακά προβλήματα μετάβασης σε διαφορετικά πρότυπα αγροτικής οικονομίας συνδεδεμένης με την τουριστική ανάπτυξη. Λόγοι ιστορικοί, αλλά και η ίδια η δομή του οικιστικού δικτύου των χωριών του Πηλίου ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του τουρισμού – παραθερισμού. Η συγκεκριμένη σύνδεση θα παίξει ρόλο σε μια προοπτική παράλληλης ανάπτυξης ιδιαίτερης αγροτικής παραγωγής και ήπιου τουρισμού. Επίσης η ανάπτυξη αυτών των περιοχών, επιτυγχάνεται με τη δημιουργία τουριστικών κυκλωμάτων και τη σύνδεσή τους με τα κέντρα και το βασικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας».

 

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass