Καραγκούνικο Αντάμωμα στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2019 22:36

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνδιοργανώνει στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα ΠΕΔ Καρδίτσας, το 6ο Διεθνές Εθνολογικό Συνέδριο με θέμα «Αγροτική λαϊκή λατρεία, έθιμα, δοξασίες, μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις στον λαό της πεδινής Θεσσαλίας, στους Καραγκούνηδες», και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου το 6ο Καραγκούνικο Αντάμωμα στο Εθνικό Στάδιο Καρδίτσας.

Όπως τονίστηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου του νέου δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου, των περιφερειακών συμβούλων κ. Ν. Καραγιάννη, κ. Κ. Νούσιου, κ. Δ. Αναγνωστόπουλου, κ. Κ. Γαϊτανίδη, κ. Λίας Ρογκανάκη, του προέδρου της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων κ. Αποστόλη Φιρφιρή και του μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κατερίνας Σταθοπούλου, πρόκειται για σημαντικές εκδηλώσεις που αφορούν στους γηγενείς κατοίκους της Θεσσαλίας, τους Καραγκούνηδες, οι οποίοι διατηρούνε στο πέρασμα των χρόνων άλιωτα τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Οι Καραγκούνηδες αποτελούν μια ευδιάκριτη πολιτισμική ομάδα, ένα από τα δυναμικότερα τμήματα του Ελληνισμού, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συμμετοχή τους στους απελευθερωτικούς αγώνες και από τον κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο στη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας. Η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων αποτελεί χρέος για τους τοπικούς φορείς καθώς με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στους τοπικούς Συλλόγους να προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πλούσια δράση τους, και να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής.

(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass