Στις κάλπες δήμαρχοι και σύμβουλοι για την ΠΕΔ

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΘΑΝ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ ΚΑΙ Π. ΚΡΙΚΗ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2019 22:20
Από την κατάθεση των ψηφοδελτίων των δημάρχων Κιλελέρ Θαν. Νασιακόπουλου και Αγιάς Αντ. Γκουντάρα χθες στον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη Από την κατάθεση των ψηφοδελτίων των δημάρχων Κιλελέρ Θαν. Νασιακόπουλου και Αγιάς Αντ. Γκουντάρα χθες στον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα συνολικά 125 δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των 25 θεσσαλικών δήμων για να αναδείξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Οι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών, ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στον Δήμο Λαρισαίων «Λαϊκή Συσπείρωση», Πέτρος Κρίκης κατέθεσαν χθες τα ψηφοδέλτια μέσω των οποίων θα εκλεγεί το 21μελές ΔΣ από τη συγκρότηση του οποίου θα προκύψει ο νέος πρόεδρος.

Παράλληλα, θα εκλεγούν και οι αντιπρόσωποι στη συνέλευση της ΚΕΔΕ όπου ρίχνουν το πολιτικό βάρος, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με αφορμή και τις εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή εκλογική διαδικασία, οι εργασίες της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ Θεσσαλίας θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί στη Λάρισα στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ, ενώ οι αρχαιρεσίες θα διαρκέσουν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Κιλελέρ, Αθαν. Νασιακόπουλο με την παράταξη «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας» υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ είναι οι εξής δήμαρχοι: Εσκίογλου Ιορδάνης (Φάρσαλα), Κουτσάφτης Παναγιώτης (Ζαγορά-Μούρεσι), Μανώλης Γεώργιος (Τέμπη), Μαράβας Κωνσταντίνος (Πύλη), Νασιακόπουλος Αθανάσιος (Κιλελέρ), Νασίκας Δημήτριος (Ρήγας Φεραίος), Σακελλαρίου Ιωάννης (Φαρκαδώνα), Σκάλος Αθανάσιος (Σοφάδες) και Στάθης Θεοφάνης (Μουζάκι).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι: Βαρδακούλης Αχιλλέας (Κιλελέρ), Γιαμαρέλος Νικόλαος (Σκιάθος), Καλαμπαλίκης Κωνσταντίνος (Λάρισα), Καραλαριώτου Ειρήνη (Λάρισα), Μουλάς Γεώργιος (Βόλος), Μπρουζούκη Νικολέτα (Τρίκαλα).

Οι υποψήφιοι εκπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ είναι οι εξής: Αλέστα Σοφία (Τρίκαλα), Εκίζογλου Σπυρίδων (Σοφάδες), Καραλαριώτου Ειρήνη (Λάρισα), Καφάση – Δεδιλιάρη Θωμαή (Σοφάδες), Λάππας Μιχαήλ (Τρίκαλα), Μητσιούλης Γεώργιος (Τρίκαλα), Μουλάς Γεώργιος (Βόλος), Παπαλός Κωνσταντίνος (Καρδίτσα), Σπανιάς Αριστοτέλης (Καρδίτσα).

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Αγιάς, Αντ. Γκουντάρα, με την παράταξη «Αυτοδιοίκηση για το μέλλον» υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ είναι οι εξής δήμαρχοι: Αλέκος Θεόδωρος (Μετεώρων), Βαφίνης Πέτρος (Αλονήσου), Γκουντάρας Αντώνης (Αγιάς), Νάνος Παναγιώτης (Πλαστήρα), Σακελαρίου Γεώργιος (Παλαμά) και Χατζηκυριάκος Ευάγγελος (Αλμυρού).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι: Διαμάντος Κωνσταντίνος (Λάρισα), Κολλάτος Κωνσταντίνος (Τέμπη), Ντούρβα Παρασκευή (Μουζάκι), Παπαρούνας Χρήστος (Ρήγ. Φεραίου), Τάχος Δημήτριος (Λάρισα).

Οι υποψήφιοι εκπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ είναι οι εξής: Ακριβούλης Γεώργιος, Αποστολάκης Ιάσονας, Νταής Παναγιώτης, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, Σούλτης Γεώργιος, Τσιμπανάκος Δημήτριος.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΡΙΚΗ

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι οι: Ελευθερίου Βασίλης (Πλαστήρα), Καΐκης Γεώργιος (Τρίκαλα), Κατσιαφούρης Νικόλαος (Νότ. Πήλιο), Κρανιάς Βασίλης (Καρδίτσα), Κρίκης Πέτρος (Λάρισα), Ξηρογιάννης Ιωάννης (Σκόπελος), Ριζόπουλος Αποστόλης (Βόλος). Οι υποψήφιοι εκπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ είναι οι εξής: Καΐκης Γεώργιος, Κρανιάς Βασίλης, Κρίκης Πέτρος, Ριζόπουλος Αποστόλης.

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Για το Εποπτικό Συμβούλιο υποψήφιοι είναι οι: Αναστασίου Μιχαήλ, Ευαγγέλου Νικόλαος, Νταβαρούκας Βασίλειος, Παπαλός Κωνσταντίνος.

Β.Κ.

 

 

* * *

Τα επόμενα εκλογικά βήματα στην ΠΕΔ

Ολοκληρώνονται σταδιακά οι εκλογικές αναμετρήσεις στις Γενικές Συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) σε όλη τη χώρα, με την ανάδειξη σε κάθε μία από αυτές του Διοικητικού Συμβουλίου της, του Εποπτικού Συμβουλίου της και των εκπροσώπων της στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Η διαδικασία δεν σταματά εδώ, καθώς πρέπει να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογικές διαδικασίες, προκειμένου να ψηφιστούν σε κάθε ΠΕΔ:

- Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου,

- Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (υπενθυμίζεται ότι, βάσει του αρ.6 του π.δ. 75/2011, στις ΠΕΔ εκλέγεται 5μελής Εκτελεστική Επιτροπή, μέλη της οποίας είναι πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο γραμματέας και δύο ακόμη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής).

- Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια λοιπόν των ΠΕΔ, συγκροτούνται σε σώμα το αργότερο σε δέκα μέρες από την εκλογή τους, μετά από πρόσκληση του Συμβούλου του πρώτου σε ψήφους συνδυασμού, που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους ή σε περίπτωση ισοψηφίας εκείνου που προέρχεται από μεγαλύτερο πληθυσμιακά Δήμο. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, την πρόσκληση αποστέλλει ο επόμενος κατά σειρά εκλογής Σύμβουλος του πρώτου σε ψήφους συνδυασμού. Στη συνεδρίαση προεδρεύει ο σύμβουλος που συγκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μοναδικό θέμα της πρώτης συνεδρίασης είναι η εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγεται, με μυστική ψηφοφορία, το μέλος που κατά την πρώτη ψηφοφορία συγκεντρώνει τουλάχιστον το 50% συν 1 των παρόντων μελών.

Αν δεν επιτευχθεί η εκλογή ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, στην τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος εκ των υποψηφίων συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους. Σε περίπτωση ισοψηφίας, πρόεδρος εκλέγεται ο υποψήφιος του συνδυασμού που έλαβε τις περισσότερες ψήφους κατά τη διαδικασία εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ. Σε περίπτωση, ισοψηφίας συνδυασμών διενεργείται δημόσια κλήρωση.

Περαιτέρω, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας εκλέγονται διαδοχικά στην ίδια συνεδρίαση σύμφωνα με την προαναφερθείσα διαδικασία εκλογής του προέδρου της ΠΕΔ.

Επιπλέον, τα δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εκλέγονται στην ίδια συνεδρίαση μετά την εκλογή του Προεδρείου, μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, εφαρμοζόμενης αναλόγως της ανωτέρω διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Όσον αφορά στην εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου Εποπτικού Συμβουλίου σε κάθε ΠΕΔ, αυτή ορίζεται στο αρ.14 του π.δ. 75/2011.

Μέσα σε δέκα ημέρες από την εκλογή του το Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση και υπό την προεδρία του συμβούλου που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και σε περίπτωση ισοψηφίας εκείνου που κληρώθηκε πρώτος.

Το Εποπτικό Συμβούλιο εκλέγει, χωριστά και με μυστική ψηφοφορία, πρώτα τον πρόεδρο και ύστερα τον αντιπρόεδρο.

Εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων.

Αν ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες δεν συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει, στην τρίτη ψηφοφορία, τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Αν στην τρίτη ψηφοφορία σημειωθεί ισοψηφία, διενεργείται κλήρωση.

 

Πηγή: airetos.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass