Οι Ιάπωνες θέλουν σκόρδο Πλατυκάμπου

ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2020 22:20

Στη Λάρισα βρέθηκαν προ ημερών Ιάπωνες από τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο, την Wakunaga, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την παραγωγή του σκόρδου στον Πλατύκαμπο Λάρισας και στη Βύσσα Έβρου. Το ενδιαφέρον της εταιρείας

εκδηλώθηκε μετά από αναλύσεις που είχε στείλει ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας και η ομάδα του, με την αντιπροσωπεία των Ιαπώνων να επισκέπτονται τον Πλατύκαμπο για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τον τρόπο καλλιέργειας του σκόρδου, αλλά και να πάρουν δείγματα του προϊόντος, ώστε να τσεκάρουν στα εργαστήριά τους τις ευεργετικές ουσίες του σκόρδου και κυρίως τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Βύσσας του Έβρου. Να σημειωθεί πως αυτοί οι δύο Συνεταιρισμοί πρωταγωνιστούν στην παραγωγή σκόρδου στην Ελλάδα, με τον Πλατύκαμπο να καλλιεργεί 3.000 τόνους και τη Βύσσα περί τους 1.500 τόνους. Μέχρι στιγμής οι εξαγωγές που γίνονται σε Ευρώπη και Καναδά, αφορούν σε τρόφιμα και σίγουρα η προοπτική αξιοποίησης του προϊόντος για φαρμακευτικούς λόγους θα προσδώσει προστιθέμενη αξία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι Ιάπωνες θα πάρουν δείγματα και από τη νέα σοδειά που θα προκύψει το καλοκαίρι και εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε θα προχωρήσουν στη σύναψη συμβολαίων και με τους δύο Συνεταιρισμούς. Οι Ιάπωνες έχουν καταστήσει σαφές ότι ενδιαφέρονται για τα παραδοσιακά σκόρδα και όχι για εκείνα που καλλιεργούνται με κινέζικους σπόρους. Οι εκπρόσωποι των δύο Συνεταιρισμών εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η πολυπόθητη συμφωνία με την εταιρεία Wakunaga, θα κλείσει και το προϊόν θα αποκτήσει μια μεγάλη δυναμική στο μέλλον.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass