Συνάντηση διοικητή με εργαζομένους Νοσοκομείου Καρδίτσας

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2020 16:23

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σειρά σημαντικών διεκδικήσεων έθεσε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Δημήτρη Κεχαγιά, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην διάρκεια συνάντησης που έγινε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού.

Συγκεκριμένα εκφράστηκε ιδιαίτερος προβληματισμός για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υλικά ατομικής προστασίας και προληπτικής υγιεινής για το προσωπικό (μάσκες, αντισηπτικά, ποδιές μίας χρήσης), πέρα από την αναγκαιότητα ενίσχυσης του Νοσοκομείου με ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.  Ο Διοικητής ανέφερε ότι γίνονται όλες οι δυνατές προσπάθειες από πλευράς διοίκησης, αλλά λόγω της μετατροπής της παγκόσμιας αγοράς τέτοιων υλικών σε «μαύρη» και επειδή δεν εξαρτώνται από αυτόν οι σχετικές αποφάσεις, περιμένει προμήθεια από το υπουργείο Υγείας. Αναφορικά με το νοσηλευτικό προσωπικό, ο ίδιος ενημέρωσε ότι το Νοσοκομείο Καρδίτσας θα ενισχυθεί με κάποιους εργαζόμενους από την πανελλαδική προκήρυξη των 1.500 θέσεων, ενώ από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχει ζητήσει από το προηγούμενο διάστημα 130 θέσεις. Σχετικά με τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρών, τουλάχιστον για την κάλυψη των ελλείψεων που ήδη υπάρχουν, ο Διοικητής απάντησε ότι αναμένεται η πρόσληψη δύο αναισθησιολόγων, πιθανώς επικουρικών. Επιπλέον, έχει ζητηθεί από την 5η ΥΠΕ η μετακίνηση 4 γενικών γιατρών και 8 νοσηλευτών από τα Κ.Υ. για την κάλυψη του ΤΕΠ του νοσοκομείου. Για την ανάγκη άμεσης λειτουργίας των δύο κλειστών κλινών ΜΕΘ, μας διαβεβαίωσε ότι η παραγγελία δύο αναπνευστήρων βρίσκεται υπό εξέλιξη.
Σχετικά με την ανάγκη αύξησης του προσωπικού καθαριότητας στο νοσοκομείο, απάντησε ότι αναμένεται μία νέα προκήρυξη για εργαζόμενους σε φύλαξη και καθαριότητα, πιθανά με τη σύναψη συμβάσεων με εργολαβική εταιρεία. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα αύξησης του ωραρίου των καθαριστριών που εργάζονται με 4ωρο, ενώ θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα της υπερωριακής εργασίας των καθαριστριών που εργάζονται με 8ωρο. Όσον αφορά την εξασφάλιση από το νοσοκομείο της σίτισης σε ολοήμερη βάση, ενημέρωσε ότι έχει τεθεί αίτημα για θέση τραπεζοκόμου. Για την ανάγκη επισκευής των πλυντηρίων για τα ρούχα του προσωπικού που είναι χαλασμένα εδώ και 6 μήνες, ο διοικητής ανέφερε ότι βρίσκεται υπό εξέλιξη η ανάθεση του έργου αυτού σε εξωτερικό συνεργάτη-ιδιωτική επιχείρηση.

(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass