Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης

Οι τοπογράφοι του Ν. Καρδίτσας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2020 22:41

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός, (GOVID 19), οι ειδικοί επιστήμονες πρότειναν μέτρα που στοχεύουν στην πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του ιού με σκοπό την προστασία του πληθυσμού, τα οποία και εφαρμόζονται.

Την ίδια ώρα όμως παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας αλλά και σε Δημόσιες Υπηρεσίες και γενικότερα χώρους δουλειάς. Ο Σύλλογος Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας ευαισθητοποιήθηκε άμεσα και ανέλαβε πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης στα οποία παρουσιάζονται ελλείψεις. Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία που πήραν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Σχολών Ιατρικής ανά την Ελλάδα, οι οποίοι μέσα από τα Διοικητικά τους Συμβούλια, καλούν τους συναδέλφους τους, εκκολαπτόμενους επιστήμονες, αυριανούς γιατρούς, να σταθούν στο πλευρό των υγειονομικών για την προστασία του λαού.Το παράρτημα Ν. Καρδίτσας του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.) στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα τη γενική απαγόρευση των μετακινήσεων, καλεί όλους τους εργαζόμενους του Νομού, είτε ατομικά είτε συλλογικά σε περίπτωση διαθεσιμότητας να προσφέρουν: - Μάσκες μιας χρήσης - Γάντια μιας χρήσης - Αντισηπτικά - Οινόπνευμα - Οποιαδήποτε άλλα προϊόντα προσωπικής υγιεινής έχουν στη διάθεσή τους και τους είναι περιττά για να αξιοποιηθούν για την προστασία των συναδέλφων που τα έχουν ανάγκη. Καλούμε και τους υπόλοιπους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς να υιοθετήσουν το κάλεσμα του Συλλόγου μας και να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως στον Νομό μας δεν έχει υπάρξει προς το παρόν επιβεβαιωμένο κρούσμα. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν οτιδήποτε από τα παραπάνω ή εκτιμούν πως μπορούν να διατεθούν προς αυτή της κατεύθυνση να επικοινωνήσουν με το mail του Συλλόγου psdatm.karditsas@gmail.com, και στα τηλέφωνα 6973-310.869, 6972-820.135, 6948-378.976». Ο Σύλλογος σημειώνει ότι «για την παράδοση των προς διάθεση προϊόντων δεν θα απαιτηθεί μετακίνηση των δωρητών. Για την παραλαβή τους θα υπάρξει ειδική άδεια μετακίνησης ώστε εξουσιοδοτημένος συνάδελφος, μέλος του συλλόγου, να μπορέσει να μετακινηθεί στο σημείο που θα υποδειχθεί από τον κάθε δωρητή ξεχωριστά».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass