Χαρά θεού ο κάμπος…

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2020 23:15

Ο άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να είναι μακριά από το μεγαλείο της άνοιξης και τη γιορτή της φύσης. Οι αγρότες έχουν ξεχυθεί στον κάμπο, αφού ο καλός καιρός επιτρέπει τώρα πιο εύκολα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Στις δενδρώδεις καλλιέργειες ολοκληρώθηκε το κλάδεμα εκτός από κάποια περιβόλια με αχλαδιές, ενώ οι αγρότες τώρα θα μπουν στη διαδικασία του ραντίσματος για την αποφυγή ασθενειών, αλλά και για τη γρήγορη απαλλαγή από τα ζιζάνια.
Η σπορά του καλαμποκιού έγινε και το καλαμπόκι φύτρωσε ήδη, ενώ στα αμπέλια ολοκληρώθηκε ο κλάδος και σύντομα ολοκληρώνεται και το βλαστολόγημα και τώρα γίνεται η ρίψη των μαζγκαλαρίων και το μπλέξιμο στα σύρματα των βλαστών. Για όσους δεν γνωρίζουν, μαζγκαλάρια είναι τα νέα κλαριά που βγάζει το αμπέλι από τα οποία μερικά πρέπει να απομακρυνθούν, ώστε να μεγαλώσουν καλύτερα τα υπόλοιπα και να «δέσουν» λιγότερα μεν, αλλά καλύτερα σταφύλια αργότερα. Επίσης οι αγρότες καίνε όσα κλαριά δεν χρειάζονται.
Χαρά θεού ο κάμπος του Τυρνάβου σήμερα, μακριά από τον κορονοϊό, μια βόλτα στα ανθισμένα χωράφια είναι μια καλή ιδέα για κοντινή απόδραση και φυσικά ο Τύρναβος, ο Αμπελώνας και τα γύρω χωριά με τις πηγές της Βρύσης και του Μάτι Τυρνάβου σας περιμένουν συντροφιά με ντόπιο τσίπουρο, κρασί και νόστιμους μεζέδες.
Μιλώντας στην «Ε» ο γραμματέας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Απόστολος Καλμπούρης τόνισε ότι μέχρι τώρα οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν να ολοκληρωθούν ομαλά οι καλλιεργητικές φροντίδες και το φθινόπωρο οι καταναλωτές θα απολαύσουν υπέροχα κρασιά και αποστάγματα Τυρνάβου.
Επίσης, αυτήν την περίοδο γίνεται αραίωμα στα ροδάκινα και άμεσα συγκομιδή στις πρώιμες ποικίλες σε βερίκοκα, ροδάκινα και κεράσια. Άρχισε επίσης και η αρδευτική περίοδος, με τους ΤΟΕΒ της περιοχής να εφαρμόζουν σχετικά προγράμματα και οι αγρότες να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους. Καθώς και ραντίσματα με φυτοπροστατευτικά ανάλογα την καλλιέργεια και σύμφωνα με τις συστάσεις των γεωπόνων.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass