Τηλεδιάσκεψη στελεχών ΣΥΡΙΖΑ με εμπόρους του Ν. Καρδίτσας

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2020 15:30

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, τοπικών εμπορικών συλλόγων και άλλων φορέων πραγματοποίησαν ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας, ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος Νίκος Σκορίνης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότηση, Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Ηλίας Αντωνίου.

Στη σύσκεψη, από την πλευρά των φορέων, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου και πρόεδρος των λογιστών Γιώργος Παπαδημητρίου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Γιώργος Κατσίκης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, Αριστοτέλης Αντωνίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου, Ηλίας Σερίφης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά Θανάσης Σακελαρίου, η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά Αγγέλη Ιωάννα και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών και πρόεδρος λαϊκών αγορών Γιώργος Τσαχτάνης.Σε σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν πως τα μέτρα της κυβέρνησης παραμένουν -δύο μήνες μετά το lockdown- ελλιπή, με ελάχιστες πρόνοιες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με μηδενική πρόβλεψη για σημαντικούς κλάδους της οικονομίας αλλά και για την απασχόληση. Η ως τώρα παρέμβαση χαρακτηρίστηκε καθυστερημένη, καθώς οι άνθρωποι της αγοράς ακούν για λεφτά και λεφτά δεν βλέπουν, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ενώ ασκήθηκε κριτική στο σχέδιο Μητσοτάκη, που φαίνεται να οδηγεί συνειδητά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αφανισμό.
Οι επαγγελματίες επέμειναν, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη αναμόρφωσης του φορολογικού καθεστώτος για όσους έχουν πληγεί, μείωσης των ενοικίων και των φόρων, όπως του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ, κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος αλλά και νέας παράτασης στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών και την αποπληρωμή δανειακών τους υποχρεώσεων. Επίσης, υπογράμμισαν τον σκεπτικισμό τους για το νέο πτωχευτικό δίκαιο, που φαίνεται να προετοιμάζει η κυβέρνηση και το οποίο αφενός θα αφήνει απροστάτευτη την α’ κατοικία και αφετέρου θα ευνοεί τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις εις βάρος των μικρομεσαίων.
Ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι η Ελλάδα παραμένει ουραγός στις παρεμβάσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και πως η ΝΔ εφαρμόζει την «ανοσία της αγέλης» και στην οικονομία, κατά την οποία η ύφεση αφήνεται να εξελιχθεί, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να καταρρεύσουν και το κρατικό χρήμα, που θα έχει φυλαχθεί, να μοιραστεί στις μεγάλες που θα έχουν επιβιώσει. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι τα κυβερνητικά μέτρα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς, για παράδειγμα, στην επιστρεπτέα προκαταβολή εντάσσονται κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ το πρόγραμμα εγγυήσεων είναι πολύ χαμηλό (μόλις 2 δισ. ευρώ όταν η Πορτογαλία έχει αντίστοιχο πρόγραμμα 14 δισ. ευρώ). Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άμεση ενίσχυση επιχειρήσεων με 3 δισ. συνολικά και ένα πρόγραμμα εγγυήσεων 12 δισ.
Ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα γενναίο πρόγραμμα αναβολών για φόρους, υποχρεώσεις και δάνεια, με κρίσιμο το θέμα των άμεσων εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις για την παροχή της άκρως απαραίτητης ρευστότητας και της στήριξης της εργασίας».
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να επαναληφθεί η συνάντηση μετά από μερικές εβδομάδες, όταν θα έχει αποτυπωθεί επακριβώς η εικόνα στην αγορά.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass