«Καίνε» τα προβλήματα του νέου οικισμού Καρδίτσας

ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2020 15:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Συνάντηση με τον διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ κ. Πρωτοψάλτη είχαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Καρδίτσας και μέλος της Διοίκησης  της ΓΣΕΕ Καπράνας Γιώργος, η πρόεδρος του Συλλόγου οικιστών του νέου οικισμού ΟΑΕΔ Σαπουνά Κατερίνα καθώς και

το μέλος του Δ.Σ. Θάνου Γεωργία.     Σκοπός αυτής της συνάντησης  στην οποία ήταν παρόντα και στελέχη του οργανισμού ήταν να τεθούν υπόψη του κου Διοικητή και των στελεχών θέματα και προβλήματα του οικισμού που  απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις και να δοθούν λύσεις.
Συγκεκριμένα τέθηκαν:   
α) Το θέμα των 3 καταστημάτων, τα οποία καθημερινά βανδαλίζονται και καταστρέφονται, άμεσα θα πρέπει αυτά  τα καταστήματα να λειτουργήσουν προς όφελος των οικιστών το ένα σαν minimarket, το άλλο σαν εστίαση ενώ η μεγάλη αίθουσα είτε να παραχωρηθεί στον σύλλογο για τις ανάγκες του, είτε να παραχωρηθεί στον Δήμο με στόχο την λειτουργία του σαν Νηπιαγωγείο.
β) Ο άμεσος καθαρισμός του χώρου των 5 στεμμάτων που έχει χαρακτηριστεί για την ανέγερση Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος έχει καταστεί εστία μόλυνσης και επικινδυνότητας από τα ερπετά, τα σκουπίδια και τα μπάζα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους οικιστές,
γ) Τα προβλήματα του αποχετευτικού συστήματος το οποίο συνέχεια βουλώνει και τα λήμματα βγαίνουν στην επιφάνεια δημιουργώντας μεγάλη δυσοσμία αλλά και μεγάλο κόστος για τους οικιστές   που αναγκάζονται να επιβαρύνονται από την τσέπη τους το κόστος για την απόφραξη από ιδιώτες.
Επίσης, τέθηκε και το θέμα των δόσεων της ρύθμισης για τα σπίτια, καθώς και έλλειψη ενημέρωσης από τα κεντρικά προς το τοπικό ΚΠΑ Καρδίτσας. Από τον κ. Καπράνα τέθηκε επιτακτικά και το μεγάλο πρόβλημα  λειτουργίας που αντιμετωπίζει ο νέος πρότυπος Βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στον Αγ. Δημήτριο λόγω της έλλειψης προσωπικού.  Ο κ. Πρωτοψάλτης δεσμεύτηκε για άμεσες λύσεις τόσο σε ότι αφορά στον οικισμό, αλλά και ότι θα προχωρήσει σε αίτημα προς το ΑΣΕΠ για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς όλης της χώρας και κατά συνέπεια και της Καρδίτσας.
Στη συνέχεια  έγινε συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο του ΟΑΕΔ κο Ατζινά Νίκο, με τον οποίο συζητήθηκα αναλυτικά όλα τα παραπάνω θέματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass